Menu

DEAD KENNEDYS + City Saints

Göteborg

Brewhouse
tisdag, 23 augusti 2022 kl:19:00

Aeternum Concerts & Solar Penguin presenterar stolt
DEAD KENNEDYS (us)
Dead Kennedys drogs igång i San Franciscos musikscen 1978 och var ett av de mest stilbildande och betydelsefulla punkbanden under slutet av 1970-talet och in på 1980-talet. Debutsingeln "California Uber Alles" gavs ut 1979 och straxt därpå kom debutalbumet "Fresh Fruit for Rotting Vegetables" som fäste bandet som en grundpelare i den tidiga punk-eran..
Dead Kennedys snabba, aggressiva punk med politiska texter har fått många efterföljare, och de betraktas som ett av de mest inflytelserika punkbanden någonsin. Tillsammans med bl.a. Black Flag och Bad Brains var de en del av den första amerikanska hardcorevågen.
1986 splittrades bandet och medlemmarna gick åt olika håll och ett ikoniskt band gick i graven.
Men 2001 återfanns energin och punken och ett nytt Dead Kennedys var fött!
Med klassiker som "Holiday In Cambodia", "California Uber Alles", "Too Drunk To Fuck", en nytänd line-up innefattade tre originalmedlemmar samt Ron "Skip" Greer på sång, drog bandet igång cirkusen igen och mötte jublande publikhav världen över.
Nu äntligen kommer det ikoniska punkbandet till Sverige och Göteborg för en kväll av allsång, minnen och ren klassisk punk!
Support: City Saints
Plats: BREWHOUSE - Göteborg - NY VENUE!!!
Datum: Tisdagen den 23:e Augusti 2022
Insläpp: 19:00
Ålder: 18+
I samarbete med: Solar Penguin, 333 Company


Apotekarnes vattenfabrik är en tidigare industribyggnad på Gårda i Göteborg. Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.


Lokalerna har sedan byggts om till småindustrikontor för framför allt musikbranschen och till evenemangshus efter ritningar av Björn Edström och Anna Eriksson. Det invigdes 2004 under namnet Brewhouse. Namnet är missvisande då något bryggeri aldrig har funnits här, bara tillsättandet av kolsyra i smaksatt vatten.

Datum / Tid

tisdag, 23 augusti 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Brewhouse

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad