Menu

Sparrisbonanza på Gunnebo!

Göteborg

Gunnebo Slott
torsdag, 6 juni 2024 kl:18:00

Försommaren är sparrisens högtid. När vårsolen väcker de efterlängtade örter som spirar i kapp med de första krispiga primörerna, då vaknar dessa slumrande delikatesser till liv. Denna korta njutningstid firar vi med sparrisbonanza på Gunnebo.


Välkomna försommaren med vår köksmästare Daniel Brobäck och trädgårdsmästare Camilla Wihlander. Kvällen börjar med ett litet strövtåg bland spirande grönska i den gamla köksträdgården och fortsätter med en lättsam och trevlig sparrisafton i Gunnebo Kaffehus och Krog. 

Kvällens meny skapas kring den ståtliga sparrisen och allt det goda gröna som växer i Gunnebos köksträdgårdar. Smakpaletten serveras som tre matiga mindre rätter med bröd och tillbehör från vårt bageri. I priset ingår kaffe/te och bagaren överraskar med en liten sötsak därtill. Till maten serveras vatten. 

Vill man fördjupa sig ytterligare i vilken dryck som passar till det goda på tallrikarna kommer det att finnas utvalda drycker (både med och utan alkohol) att köpa till på plats.

Under kvällen delar såväl trädgårdsmästaren som kocken med sig av berättelser om sparrisen och de andra primörerna på tallriken. 

Kvällen börjar kl 18 i gamla köksträdgården. Välkommen till en försommarkväll på Gunnebo!

Den 18 december 1963 förklarades Gunnebo slott som byggnadsminne (enligt 1960 års byggnadsminneslag). Huvudbyggnaden, trädgårdsanläggningarna, parken och ett större friluftsområde, registrerades som byggnadsminnesmärke och skyddades som naturreservat redan 1949 enligt lagen av den 12 juli 1942.

Datum / Tid

torsdag, 6 juni 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Gunnebo Slott

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

795kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad