Menu

West of Eden - Toner på verandan

Göteborg

Hotel Êggers
torsdag, 3 augusti 2023 kl:20:00

Toner på verandan – musikupplevelser i historisk miljö
Förra sommarens succé kommer tillbaka! Även sommaren 2023 bjuder vi, i samarbete med KULTURAKTIEBOLAGET, in ett antal artister att spela live på vår veranda mitt på Drottningtorget i Göteborg. Med konceptet ”Toner på Verandan” skapas nya musikupplevelser i en historisk och intim miljö.
West of eden
West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Under drygt 20 år har de sakta men säkert byggt upp ett rykte som gjort dem till ett internationellt väletablerat band med regelbundna turnéer i Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux m.m.
Sen genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästas nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.
Framme vid 2021 vänder West of Eden hem mot Sverige och tar sig an nationalskalden Evert Taube! På albumet TAUBE sjunger West of Eden för första gången på svenska, och det blir en spännande, och välbehövlig uppdatering av Evert Taubes låtskatt, färgad av den irländska atlantkusten och de skotska hedarnas musik. Första singeln »Så länge skutan kan gå« släpps i maj.
En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.
Om "Toner på verandan"
På Eggers Veranda kommer man riktigt nära artisterna och får uppleva intima och genuina musikupplevelser med ett antal otroliga artister.
Fler spelningar på Hôtel Eggers veranda
Detta är bara den spännande inledningen på ”Toner på Verandan”. Under sommaren kommer vi få besök av både kända och etablerade artister samt nya spännande stjärnskott på den svenska musikhimlen.
Hotelldirektör Jessica Vialleton berättar - ”Efter ett helt fantastiskt mottagande förra året där de flesta spelningar blev utsålda ser jag verkligen fram emot den här sommaren. Inne på verandan spred sig en helt fantastisk värme, glädje och energi. Jag är helt säker på att det kommer bli en minst lika magisk fortsättning för vårt koncept - Toner på Verandan.”
Tid för spelningarna: Insläpp fr. kl. 18.00. Start kl. 20.00.
Spelning i två akter med paus. Slut ca 22.00.
Platserna är onumrerade så först till kvarn ...
Boka bord
Vill ni äta under spelningen?
BOKA GÄRNA BORD i restaurangen i förväg.
https://www.hoteleggers.se/restaurang-bar/boka-bord/
RESTAURANG@HOTELEGGERS.SE eller tel: 031-333 44 44.

Datum / Tid

torsdag, 3 augusti 2023 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Hotel Êggers

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad