Menu

Hundraåringen, en komedi med Claes Malmberg

Göteborg

Magasinet, Tjolöholm
lördag, 6 augusti 2022 kl:16:00

En sprängfylld komedi med Claes Malmberg i alla roller.
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner - in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella Mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner – nämligen småtjuven Julius, kioskägaren Benny och den vackra Gunilla med sin elefant.
En rafflande och galen kriminalhistoria som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg.
Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara och nu är han lös igen.
Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens
alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja.
Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!
Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare.
2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.
Medverkande:
Claes Malmberg
Dramatisering & regi:
Niklas Holtne
Föreställningen är ca 90 min utan paus

Datum / Tid

lördag, 6 augusti 2022 kl: 16:00

Plats

Göteborg, Magasinet, Tjolöholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175kr - 545

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad