Menu

Mezzoforte

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 26 oktober 2016 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Mezzoforte
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 26 oktober 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Detta Isländska fusionband startade 1977 och sex år senare släpptes låten ”Garden Party”. Den kom att bli en riktig hit, nummer 17 på UK Singles Chart, och sedan dess har de räknats som ett av de viktigaste fusionbanden i Europa och blivit ett av Islands främsta musikexporter. Deras senaste album ”Islands” från 2012, vittnar om bandets musikaliska mognad och utveckling under en period som sträcker sig över 39 år! Mezzofortes sound kan kännetecknas som mer akustiskt än vad en kan höra av andra band inom samma genre. En kan också höra spår av deras ursprung från Island- ett karaktäristiskt sound med vackra musikaliska linjer som vittnar om deras separation från en omvärld.

”Där de flesta andra fusionband nöjer sig med simpla musikaliska teman som trampoliner för solon har islänningarna alltid briljerat med fina melodier. Det gäller fortfarande.”?

SvD om skivan Islands

Eythor Gunnarsson – keys.
Fridrik Karlsson – g.
Johann Asmundsson – b.
Gulli Briem – tr.
Jonas Wall - sx

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 26 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad