Menu

Oddjob

Göteborg

Nefertiti
fredag, 13 januari 2017 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Oddjob
Nefertiti - Göteborg
Fredag 13 januari 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

En musikalisk tripp!

Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

I år beger sig Oddjob återigen ut på oprövad mark när de tar sig an det legendariska jazzfusionbandet Weather Report. En idé som länge cirkulerat i bandet blev verklighet när det klassiska skivbolaget Amigo Musik ville ge ut en EP för att fira sitt 50-årsjubileum. Här gav Oddjob ut sina tre första album och därför kändes det som en ära att få komma tillbaka för att tolka och hylla sina egna husgudar. Materialet är hämtat från Weather Reports kanske mest kreativa period, 1974-1978 och låtvalen har fallit kanske inte på de mest uppenbara hittarna utan snarare musik som bandet känt sig utmanade av. Som vanligt bjuder Oddjob på spännande överraskningar utan att lämna det patenterade Oddjobska soundet och svänget.

Goran Kajfeš - tp, effekter, congas.
Per Ruskträsk Johansson -sx, basklarinett, perc.
Peter Forss - b,
Daniel Karlsson -p, orgel, synth.
Lars Skoglund – tr, perc

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 13 januari 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad