Menu

MOLLY HAMMAR

Göteborg

Nefertiti
fredag, 19 november 2021 kl:18:00

Åldersgräns 20 år.


Efter en tonårstid i musikbranschens strålkastarljus med allt vad det innebär, var det inte förrän 2018 som Molly Hammar på riktigt hittade hem rent musikaliskt med releasen av den kritikerrosade EP:n ’Sex’. Att sjunga om kvinnlig sexualitet ur ett väldigt personligt perspektiv förlöste Molly kreativt och hjälpte henne bygga en fanbase av unga kvinnor som kunde relatera till hennes budskap.


Den brittiska musikscenen tog verkligen Molly till sitt hjärta och varenda singelsläpp spelades på engelsk radio, på stationer som BBC Radio 2 och BBC Radio 1xtra. Kärleken från britterna ledde till flera liveframträdanden i London.
I slutet av 2019 exploderade Mollys namn på Twitter när några amerikanska journalister hyllade hennes röst efter att hon framfört den Amerikanska nationalsången under NHL Global Series i Stockholm. Flera tunga internationella medier som Complex, Nylon Magazine och The Line Of Best Fit har sedan dess hyllat hennes artisteri. Molly gjorde även rösten till motsvarigheten till Beyonces roll Nala i den svenska versionen av nya Lejonkungen-filmen.


I början av 2020 sålde Molly ut sina två första egna headlinekonserter och i somras prisades Molly med en Rockbjörn för Årets Genombrott. Nu är hon aktuell med sin andra EP “God is lonely too” som släpptes under första halvan av 2021 och under sommaren spelade hon för ett utsålt Trädgården i Stockholm.


Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.



Molly Hammar
2024-08-02 18:00:00
Karlstad, NÖJESFABRIKEN

Datum / Tid

fredag, 19 november 2021 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

Fotograf: Sandra Thorsson
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad