Menu

Theon Cross (US)

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 26 maj 2022 kl:19:00

Theon Cross är tubaspelare, visionär och kompositör med många utmärkelser under bältet. En huvudrollsinnehavare på Londons sprudlande jazz-scen med ett unikt sound som beskrivits som innovativt och som hyllats för att ha förnyat tubans roll inom genren. Hans debut EP “Aspirations” gav honom internationell uppmärksamhet och en nominering från prestigefyllda Jazz FM som årets nykomling 2016. Tre år senare släppte han sin debut LP “Fyah” som hyllades av kritiker och intog förstaplatsen på UK Official Jazz & Blues-listan samt omskrevs i bl.a. Rolling Stone Magazine, Pitchfork, The New York Times, The Guardian och NPR.
Den 26 maj besöker Theon Cross och sitt band av Londons hetaste musiker Nefertiti på albumturné för sin senaste och likaså hyllade LP Intra-I.


Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 26 maj 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad