Menu

Alexander Lövmark

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 26 januari 2023 kl:20:00

Alexander Lövmark Releasefest LITTLE BIRD
Support: Therese Lien Evenstad
Den flerfaldigt prisbelönte sångaren Alexander Lövmark är en av Sveriges tveklöst mest underhållande jazzvokalister. Denna kväll firar vi släppet av hans senaste album med en rejäl baluns här på Nefertiti!
LITTLE BIRD är namnet på hans nästa skiva. Ett hyllningsalbum till The American Songbook, biblioteket av låtar som bildar det fundament vilket alla jazzmusiker oavsett genre vilar på. Denna afton kommer vi fira släppet av LITTLE BIRD och Alexander utlovar fantastisk musik, spännande gäster men även andra överraskningar!
Kvällens huvudperson Alexander Lövmark är en tidlös och mycket njutbar sångare. En uttrycksfull vokalist och en riktig scatfantom, tänk Ella Fitzgerald född på 90-talet! Som förste svensk vann han 2017 den prestigefyllda Montreux Jazz Voice Competition i Schweiz och har sedan dess gjort sig ett namn på den svenska jazzscenen. Med enormt sväng och självklar musikalitet tar han sig an standardjazzen och för den vidare in i tvåtusentalet.
Han är uppbackad av ett band bestående av sina favoritmusiker i Sverige. Sveriges kanske hetaste dynamiska duo finns i rytmsektionen; Adam Ross (dr) och Arvid Jullander (b). Saxofonisten Axel Mårdsjö är med sitt själfulla sound ett självklart solistiskt komplement till Alexander och orkestern kompletteras med den fenomenala Britta Virves.
Som support denna kväll får vi höra jazzviolinisten Terese Lien Evenstad, det norska stjärnskottet som flyttade till Sverige och som med skivan Perceptive (2020) rekordsnabbt gjorde sig ett namn på den skandinaviska jazzscenen.
Varmt välkomna på standardsfest!
Alexander Lövmark, sång
Britta Virves, piano
Arvid Jullander, kontrabas
Adam Ross, trummor
Axel Mårdsjö, saxofon
Support: Terese Lien Evenstad, fiol
Venue: Nefertiti
Doors: 18:00
Live: 20:00

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 26 januari 2023 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad