Menu

Miriam Aida

Göteborg

Nefertiti
fredag, 21 april 2023 kl:19:00

Nefertiti Presenterar: Miriam Aïda
Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afro-musikens olika uttryck för att korsbefrukta, smälta samman och experimentera. De vrider på de bekanta delarna för att söka nya perspektiv och gemensamma nämnare med tolkningar av bl. a. Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Gil Scott-Heron, H.E.R, Gilberto Gil, Stevie Wonder…
Fler delar! Fler rytmer, fler språk, fler kontraster. Bredare, smalare, småskaligt, mustigt, innerligt, soligt. En friktionsfri resa mellan olika groover, stilar, språk och uttryck av Afro-musiken som slagit rot och spirat i New Orleans, Kingston, Havanna och Salvador. Musiken som ett uttryck för frihet, som ett sätt att skapa en identitet av flera delar, och ett sätt att sammanfoga delarna till en gemenskap.
Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!
Line-up:
Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarrer
Simon Peterson – bas
Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk
Venue: Nefertiti
Doors: 18:00
Live: 19:00

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.



Miriam Aïda
2024-09-14 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

fredag, 21 april 2023 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad