Menu

Mammal Hands (UK)

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 22 maj 2024 kl:18:00

Äntligen får vi se den hyllade trion ’Mammal Hands’ på Nefertiti! Gripande, eteriskt, majestätiskt är beskrivningar vi ofta hör när någon talar om bandet och dess uppfriskande egna sound som fångat lyssnarskaror från vitt skilda genrer. Med sin kärlek för elektronisk musik, modern klassisk musik, folk och jazz med i bagaget skapar trion både medryckande och hypnotiska ljudlandskap. Kompositioner som bär spår av storheter som exempelvis Pharoah Sanders, Gétachèw Mekurya, Terry Riley, Steve Reich and Philip Glass men på ett helt nytt och unikt vis.
Bröderna Nick och Jordan Smart gjorde elektronisk musik hemma i Norwich när de träffade trumslagaren Jesse Barrett och soundet kom att stegvis omvandlas till där vi befinner oss idag. Med den relativt ovanliga sättningen keyboards/piano, trummor och saxofon började bandet - som nu tog namnet Mammal Hands - orientera sig mer mot en djup känsla för, och kärlek till, sufisk transmusik och västafrikansk folkmusik. Men trion kombinerar det också med en stark jazzattityd som främst är påverkad av andlig jazz.
Bandets femte studioalbum ‘Gift from the Trees’, utgiven på rosade bolaget ’Gondwana Records’, haräven den kammat hem topprecensioner från bl.a. ’JazzWise’ och ’AllAboutJazz’. Live trollbinder Mammal Hands sin publik och konsertrecensenterna har jämfört dem med andra brittiska band som också fascinerar på scen, som exempelvis GoGo Penguin och Portico Quartet. The Guardian skriver ”semi-klassiska trummor/sax/piano-trion Mammal Hands muterar till en högljudd rejvakt”. Och även om det kanske inte är hela sanningen så märks bröderna Smarts ursprungliga intresse för elektronisk musik, ett starkt tempodriv, långsamt växande intensitet och starka, repetitiva melodier.
”Mammal Hands are defying the standard jazz protocols and have something really captivating to offer”-AllAboutJazz
Nick Smart - keyboards, piano
Jesse Barrett - trummor och tabla
Jordan Smart - saxofon
Hemsida: https://mammalhands.com/
Instagram:https://www.instagram.com/mammalhands/
Stream:https://open.spotify.com/artist/497rp5TEzJffeBnUT0BeE1https://music.apple.com/us/artist/mammal-hands/907572220
Video:https://www.youtube.com/watch?v=MTYq9soyupE&t=259shttps://
www.youtube.com/watch?v=7gsrvWnppFM&t=147shttps://
www.youtube.com/watch?v=pndUxCV9VLI&t=30shttps://
www.youtube.com/watch?v=TEMke0TGKkY&t=1

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 22 maj 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

335

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad