Menu

Leela James (US)

Göteborg

Nefertiti
lördag, 4 maj 2024 kl:18:00

R&B-stjärnan, sångaren och låtskrivaren Leela James från Los Angeles slog igenom 2005 med sitt debutalbum "A Change Is Gonna Come". Det fick snabbt stor uppmärksamhet och Leela fick en nominering till Soul Train Award för bästa R&B Soul Artist och en NAACP Award-nominering för enastående ny artist. Ms. James har sedan dess spelat in och släppt sju album, levererat sju topp 20 R&B Radio-singlar, inklusive två låtar som nådde nummer ett på Billboard-listorna (!) Hennes singel "Complicated" toppade listorna sommaren 2021 under tre på varandra följande veckor. Leela vann också The Soul Train Certified Award 2014 och fick ytterligare en NAACP-nominering för bästa R&B-samarbete 2021. Hennes emotionella ballad "Fall For You" är nu en klassiker och certifierades guld i oktober 2022, med över 500 000 sålda enheter. Leela är känd för sina själfulla, kraftfulla framträdanden och har delat scen med en rad artister från den legendariska James Brown, Robert Randolph och The Isley Brothers till Maxwell och Fantasia.

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 4 maj 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad