Menu

Bacao Rhythm & Steel Band (DE)

Göteborg

Nefertiti
lördag, 7 december 2024 kl:18:00

Vi välkomnar stolt hyllade och alltjämt aktuella steel pan-stjärnorna Bacao Rythm & Steel Band till Nefertiti. Senast hör vi deras cover på 50 Cents ’PIMP’ som ledmotiv i flerfaldigt Oscarsnominerade filmen ”Fritt Fall”. Det mytomspunna bandet från Hamburg har skapat ett starkt kultfölje över hela världen med sina många hyllade både singlar och fullängdsalbum sedan debuten nådde oss 2016. En väldigt hög standard som många recensenter menar att de lyckas överträffa med alldeles nysläppta albumet ’BRSB’. Med sina otroliga covers, något av deras signum, hör vi allt mellan megahits till underground-athems som alla får bandets patenterade steel pan-behandling. En tradition och instrument med sitt ursprung i Trinidad & Tobago. Vi hör på senaste plattan bl.a. covers på Dr Dre & Snoops ’Nuthin But A G Thang’, Tupacs ’Got My Mind Made Up’ och Drakes ’Hotline Bling’ som alla blommar ut på nytt med Bacaos magiska touch. Även den lite oväntade ’Stranger Things Theme’ får en ny hypnotiserande twist av bandet. Bacao Rhythm & Steel Band fortsätter att tänja gränserna för steel pan-musik med sin pulserande funk och vi ser fram emot att uppleva det hela live med er i vinter!
”Bacao are shape-shifters in the best sense. A fantastic funk band first and foremost”
-Pitchfork
Hemsida:
https://bigcrownrecords.com/artists/bacao-rhythm-steel-band/
Instagram:
https://www.instagram.com/bacaorsb/
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/0sjhSgEkyVa8QRmkkuckJ0?si=1G64hApSTAmi31POuXm17w
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=0dRIQHnKmb4

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 7 december 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad