Menu

Maridalen (No)

Göteborg

Nefertiti
fredag, 6 september 2024 kl:18:00

Maridalen Live på Nefertiti - 6 September
Upplev den hypnotiserande klangen av Maridalen, den hyllade jazztrion från Norge, på deras första besök till Nefertiti den 6 september. Kända för sin förmåga att smälta samman melodisk jazz med folkmusikaliska element på ett sätt som både är unikt och genreöverskridande, har Maridalen snabbt etablerat sig som en av de mest intressanta aktörerna på den internationella jazzscenen.
Med sitt debutalbum "Maridalen" och uppföljaren "Bortenfor", har trion inte bara vunnit hjärtan i hemlandet utan även fått internationell erkännelse med plats på prestigefyllda listor som Aftenpostens och MOJO Magazines listor över årets bästa jazz. Dagsavisen hyllade "Bortenfor" som den bästa jazzskivan 2022, ett bevis på deras musikaliska bredd och djup.
Inspirationen till deras unika ljudbild kommer från den natursköna Maridalendalen, norr om Oslo, en plats som inte bara givit trion sitt namn utan även fungerat som inspelningsplats för deras album i dalens gamla träkyrka. Denna närhet till naturen och historien återspeglas i deras musik, där intima toner från kontrabas, trumpet och träblåsinstrument inbjuder lyssnaren till en upplevelse som är lika mycket en musikalisk resa som en utforskning av glömda landskap och hemlighetsfulla ösamfund.
Lira beskriver Maridalen som en grupp som "blandar influenser som blir till en rätt egen stil," där "musiken lite faller utanför kategorier" med sin unika blandning av melodisk jazz och folkmusikaliska toner. Det är en musikupplevelse som utmanar det förväntade och inbjuder till upptäckt.
På scen denna kväll står Anders Hefre med sin saxofon, Jonas Kilmork Vemøy på trumpet och Andreas Rødland Haga hanterar kontrabasen, var och en bidrar med sin unika talang till det gemensamma ljudlandskapet. Missa inte chansen att följa med Maridalen på denna unika musikaliska resa på Nefertiti den 6 september. En kväll av upptäcktsfärd bland melodier och stämningar väntar, där varje not öppnar dörren till nya världar.
Här kan du köpa ståplatsbiljett eller välja att kombinera din konsertupplevelse med en god och trevlig middag genom en bordsplats.

Dörrarna öppnar 18:00
Konserten startar ca 19:00
För dig som har bordsplatsbiljett ber vi dig ta ditt bord senast 18:30

Välkommen!

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 6 september 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240kr - 280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad