Menu

St. Paul & The Broken Bones (US)

Göteborg

Nefertiti
söndag, 16 juni 2024 kl:18:00

FKP Scorpio – St. Paul & The Broken Bones
Konserten arrangeras av FKP Scorpio.
En orkester ur den mylla som födde fram mer eller mindre all populärmusik. Tillika en grupp fullmatad med livskraft och musikalisk glöd. Tungt inspirerade av det svängigaste från 60- och 70-talets soul- och R&B-scen. Nu får Sverige chansen att avnjuta dem live.
Åttamanna-orkestern St. Paul & The Broken Bones hedrar verkligen sina rötter. De härstammar från den djupa amerikanska Södern. Närmare bestämt Birmingham, Alabama. Med Muscle Shoals i närheten och Stax Records-arvet strax intill i grannstaten Tennessee. Det har gjort tydliga avtryck i deras sound. R&B, soul, gospel och funk i en sprudlande mix.
Och de ska givetvis upplevas live. Där kommer deras energiska attityd, svängiga blås och dynamiska frontman och sångare Paul Janeway till sin absoluta rätt. Behöver det ens påpekas att recensionerna har varit översvallande sedan debuten 2014 och att livepubliken har varit hänförd? Med senaste albumgiven i ryggen ”Angels in Science Fiction” (2023) tar de sig nu an Sverige.

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

söndag, 16 juni 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad