Menu

Bremer McCoy (DK)

Göteborg

Nefertiti
fredag, 15 november 2024 kl:18:00

Bremer McCoy (DK) - 15 november
Bremer McCoy (Jonathan Bremer & Morten McCoy) är äntligen tillbaka på Nefertiti!
Duons meditativa, dub-inspirerade, jazz har tagit världen med en stilla storm allt sedan de debuterade 2013. Sedan dess har det blivit hela fem hyllade fullängdsalbum och förväntningarna på deras sjätte som kommer i höst är höga.
Tvåmannabandet beskriver musiken själva som att stoppa ner handen i en stenig bäck, eller att vandra direkt ut i trafiken. Lyssnare kan vara snabba att kalla musiken eskapistisk - Ett avbrott från våra hektiska liv och en slags fördjupning som ger oss chansen att se det vackra omkring oss.
Bremer McCoy besitter en frihet inspirerad av musiker som Jan Johansson, Bill Evans och Miles Davis. Resultatet blir en drömlik blandning av de akustiska och elektroniska elementen. En fusion som har inspirerat många artister och musiker som sedan bandets debut har följt i deras fotspår.
Båda medlemmarna har nominerats till det prestigefyllda danska musikkritiker-priset Steppeulven, även till ”Årets musiker” (som Jonathan Bremer vann) och ”Årets kompositör”.
Missa inte chansen att uppleva denna förtrollande och ögonöppnande musik live när Bremer McCoy besöker Nefertiti.
Hemsida:
https://bremermccoy.com/
Instagram:
https://www.instagram.com/bremer_mccoy/
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/2lHSlOOSjpb0qKUkrpXT6J?si=maExO3_NRdKeX1hiRJngDw
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=igofC3SzwSA
https://www.youtube.com/watch?v=QmF26NkAdy0

Dörrar: 18:00
På scen: ca 19:00

Välkomna!

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 15 november 2024 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad