Menu

Bombino - solo

Göteborg

Pustervik
tisdag, 14 juni 2016 kl:19:00

Woody West presenterar:
Bombino - solo
Pustervik - Göteborg
Tisdag 14 juni 2016 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Ökenrockssensationen, gitarristen, sångaren, låtskrivaren och rebellen Bombino från nomadfolket Tuareg är en av senare års alternativa världsuccéer med mästerliga ökenbluesplattan ”Nomad” inspelad av The Black Key?s Dan Auerbach i Nashville. Albumet svepte fram som en ökenstorm världen över och fullkomligt knäckte kritiker och publik där den drog fram (Los Angeles Times 4/4, Mojo, 4/5, The New York Times 4/5, Rolling Stone 4/5). I år har Bombino precis släppt uppföljaren ”Azel”, den gången producerad av David Longstreth från Dirty Projectors, och även denna gång har kritikerna stått på rad för att hylla plattan.

Sagan om Bombino startar i Agadez, Niger där Omara ”Bombino” Moctar är född och uppväxt med nomadfolket Tuareg som legat i våldsam konflikt med Nigers regering till och från, vilket tvingat Bombino och hans familj i exil vid flertal tillfällen. Som tonåring övade den självlärde Bombino upp sitt unika gitarrspel via videos med Jimi Hendrix och Mark Knopfler under timtal då han vaktade familjens boskap. Efter att dokumentärfilmaren Ron Wyman använt sig av Bombino?s musik och spelat in hans debutplatta ”Agadez” uppmärksammades Bombino av bla NPR och Pitchfork.

Efter att liknande artister som Ali Farka Touré och Tinariwen satt Saharas ökenblues på världskartan är det dags för världen att sköjas över av Bombino?s oemotståndliga nomadblues och tuareggae.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 14 juni 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad