Menu

Tove Lo

Göteborg

Pustervik
fredag, 3 mars 2017 kl:20:00

Luger presenterar:
Tove Lo
Support: BROODS
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 3 mars 2017 kl 20.00
Support på scen c:a 20.45 & ove Lo c:a 21.45
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Tove Lo började sin karriär skrivandes åt andra, men det rådde aldrig några tvivel var hon egentligen hörde hemma. Solodebuten ’Queen of the Clouds’ blev ett av 2014 års mest hyllade släpp och innehöll monsterhiten ’Habits (Stay High)’ som fortfarande går varm från högtalare världen över. Med en självklar känsla för melodier, unikt artisteri och en svårgenomtränglig karisma är Tove Lo den popstjärna som Sverige letat efter. På fredag landar det nya albumet ’Lady Wood’ med hyllade singeln ’Cool Girl’ i spetsen, och i nästa år står det klart att Tove Lo gör två efterlängtade spelningar på hemmaplan – den 2 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm och dagen därpå på Pustervik i Göteborg.

Som låtskrivare har Tove Lo skrivit åt de flesta, men vid sidan om fanns alltid ambitionen till en egen karriär. Den förverkligades till slut i och med debutalbumet ’Queen of the Clouds’ som gjorde Tove Lo till en internationell superstjärna. Uppföljaren ’Lady Wood’ har beskrivit som mörkare och mer drömsk än sin föregångare, en beskrivning som minst sagt känns passande för Tove Los fortsatta utveckling. Bakom den stundtals polerade popytan har alltid en typ av dekadens dolt sig – som hon nu låter ta mer plats. Oavsett hur inramningen på ’Lady Wood’ blir kan vi räkna med en pop-platta av världsklass, för det är precis det Tove Lo är – en låtskrivare och artist av världsklass.

Förra året tvingades Tove Lo ställa in sin Europa-turné – bland annat en slutsåld konsert på Münchenbryggeriet i Stockholm. Se detta som en revansch, ett återtagande och något alldeles extra när en av Sveriges just nu främsta popexporter gör två konserter på hemmaplan.

Support – BROODS:
Mervärde för den med biljetter kommer i form av Nya Zeeländska duon BROODS, som släppte sitt hyllade album Conscious i början av sommaren. På albumet hörs bland annat superhitten Heartlines och Tove Lo-samarbetet Freak of Nature.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 3 mars 2017 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

390kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad