Menu

Johnossi

Göteborg

Pustervik
onsdag, 29 november 2017 kl:19:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar:
Johnossi
Support: Linn Koch-Emmery
Pustervik - Göteborg
Onsdag 29 november 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Johnossi gör exklusiv spelning på Pustervik 29 november.

I februari släppte Johnossi sitt femte album Blood Jungle, efter tre och ett halvt års tystnad. Releasen har följts av bejublade konserter under våren och rockduon har gjort succé med en 15 stopp lång sommarturné i Sverige och Europa. Nu är det dags för några höstspelningar.

Den 8 november 2016 släppte platinasäljande och Grammisvinnande rockduon Johnossi ”Air Is Free | EP”. Här samarbetar man för första gången med några andra låtskrivare, däribland Joakim Berg från kent.

När man inledde arbetet med nya albumet bestämde sig Johnossi för att attackera några av låtarna på ett nytt sätt. Aldrig tidigare i bandets decennielånga historia har någon utomstående bjudits in till att vara en en del av låtskrivandet, något som de den här gången bestämde sig för att utforska.

– Den här gången ville vi verkligen utmana oss själva på så många sätt som möjligt under processen. Att de vi har samarbetat med råkar vara våra polare, som samtidigt är fantastiska låtskrivare, gjorde det hela ännu roligare, berättar bandet.

På EP:n har John Engelbert skrivit ”Alone In The Summer” tillsammans med Joakim Berg (kent) och Andy Pfannenstill. ”Weak Spots” är skriven av Johnossi tillsammans med Carl Falk, Rami Yacoub och Abby Weems. Första singeln, tillika titelspåret, ”Air Is Free”, är skriven av Johnossi själva som under arbetet med EP:n och kommande albumet utvecklat sitt eget låtskrivande.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 29 november 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad