Menu

Fu Manchu + Support: Electric Citizen

Göteborg

Pustervik
måndag, 3 oktober 2022 kl:19:00

Swell Presenterar:
Fu Manchu + Support: Electric Citizen
Pustervik
Datum: OBS Nytt Datum 3 oktober 2022
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
2020 var 30årsjubileumet för Fu Manchu. Men med en hel värld i lockdown sköt bandet upp sin jubileumsturné och fokuserade i stället på nya releaser och reissues av sina klassiska album under 2021. 2022 släpper bandet ett nytt album och ger sig ut på efterlängtad världsturné.
Fu Manchu är ett av de mest hyllade namnen inom hård rock sedan första singeln "Kept Between Trees" släpptes 1990 och under åren som följt som ett av de ledande namnen inom "stoner rock" ihop med likasinnade namn som Kyuss, Monster Magnet och Sleep.
Utifrån ett grundrecept bestående av tunga monsterriff, elakartade groove och väl valda element från såväl psykedelisk syrarock som punk och blues får Fu Manchu sägas vara ett av fundamenten inom den så kallade Palm Desert-scenen där den solbakade och fuzzeffektdränkta ökenrocken fann sin fulländade form. Första albumet No One Rides for Free släpptes 1994 och det senaste betitlat Clone of the Universe, allmänt hyllat och med gästspel från Rush-gitarristen Alex Lifeson, såg dagens ljus 2018.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 3 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad