Menu

The Pineapple Thief + Special Guest

Göteborg

Pustervik
måndag, 21 mars 2022 kl:18:00

KB West presenterar
The Pineapple Thief + Special Guest
Pustervik
Datum: söndag 22 November 2020
Biljettpris ordinarie: 245 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00


Proggressiva rockbandet The Pineapple Thief släpper nytt album i juli, och beger sig ut på en turné som gör stopp på Pustervik i Göteborg den 22 november!


The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen.


Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. Nu är de aktuella med ännu en platta som blir nummer tretton i ordningen. Vi räknar med att den kommer att fortsätta befästa bandets plats som ett av Europas främsta när det gäller experimentell rock.


Det är ingen hemlighet att TPT influerats starkt av Porcupine Tree och bandet har sedan en tid knutit trummisen Gavin Harrison till sig. Harrison har tidigare spelat i King Crimson och just nämnda Porcupine Tree.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 21 mars 2022 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

245

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad