Menu

Basia Bulat

Göteborg

Pustervik
lördag, 12 mars 2022 kl:18:00

Woody West Presenterar:
Basia Bulat
Pustervik
Datum: OBS Flyttas till Nytt Datum! 12 Mars 2022.
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Basia Bulat har, sedan strålande debuten ’Oh, My Darling’ som redan 2007 släpptes via respekterade Rough Trade, tillhört en av de främsta rösterna på folkindiescenen. Efter några hektiska år med flitigt turnérande på bägge sidor Atlanten, en rad uppmärksammade album och utmärkelser så kom det stora genombrottet med urstarka plattan ’Good Advice’. Där samarbetade Basia Bulat med My Morning Jacket’s ledare Jim James som producent, som nu åter igen jobbat med henne för efterlängtade uppföljaren ’Are You In Love?’ som kommer under våren 2020.


’Are You In Love?’ spelades in ute i Mojave öknen runt Joshua Tree, en magisk, avskalad plats perfekt för Bulat att forma ett album med både upplyftande säkerhet och ensamt sökande. Tiden mellan ’Good Advice’ och ’Are You in Love?’ innehöll både lyckan av att finna kärleken (Bulat gifte sig med multi-instrumentalisten Andrew Woods) och sorgen att förlora sin far - som ledde till en nästan ett år lång paus från inspelningarna innan hon kunde slutföra dem.


Resultatet är en underbart skinande öken-platta, inspirerad av låtskrivare och sångerskor som Dolly Parton, Minnie Riperton och Emmylou Harris - mäktiga artister med röster nog att få solen att gå ner och att resa sig igen. Albumet innehåller allt från girl-groupsväng till Fleetwood Mac-artat bilvänlig radiopop till himlastormande ballader. Basia Bulat är tillbaka, mer självklart lysande än någonsin!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 12 mars 2022 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad