Menu

Dark Tranquillity + Ensiferum 27 maj

Göteborg

Pustervik
fredag, 27 maj 2022 kl:19:00

TADC presenterar:
Dark Tranquillity + Ensiferum
Pustervik
27 maj 2022
Biljettpris: 360:- + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertstart 19.30


Dark Tranquillity och Ensiferum spelar i Stockholm och Göteborg


Det melodiösa death metal-bandet Dark Tranquillity från Göteborg gör i vår en stor europaturné tillsammans med det finska bandet Ensiferum som inleds i Stockholm och som avslutas med två konserter i Dark Tranquillitys hemstad.


1 april 2022: Stockholm, Slaktkyrkan
26 maj 2022: Göteborg, Pustervik
27 maj: Göteborg, Pustervik


Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla. Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med "Skydancer" och har sedan släppt klassiska plattor som "The Gallery" och "Haven". Senaste albumet ”Moment” släpptes 2020.


Folk metal-bandet Ensiferum kommer från Helsingfors och bildades 1995. Deras musik har givit dem fans över hela världen och de har under årens lopp släppt sju fullängdsalbum.


Öppningsband meddelas senare.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 27 maj 2022 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

360

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad