Menu

Cattle Decapitation

Göteborg

Pustervik
fredag, 29 mars 2024 kl:18:30

FKP Scorpio Presenterar:
Cattel Decapation
Supports: Signs Of The Swarm + 200 Stab Wounds + Vomit Forth
Pustervik
29 mars 2024
Åldersgräns: 18 år
På scen: 19:00
Kontroversiella, grafiska och brutala – deathgrind-veteranerna plöjer genom Sverige med två spelningar nästa år.
”Då och då snubblar människorna över en sanning, men de flesta reser sig upp och skyndar vidare som om ingenting hade hänt.”
Det är givetvis pretto och lättköpt att inleda vilken text som helst med ord av citatkungen Winston Churchill. Men det är fasiken befogat när det kommer till Cattle Decapitation.
Vi lever i en tid där världsledare inte låtsas om att hemska tider stundar. Hemskheter värre än vi kan föreställa oss. Moder Jord och mänskligheten rusar med ilfart rätt in i apokalypsen. I ett sådant absurt tidevarv representerar Cattle Decapitation paradoxalt nog höjden av saklighet och sans. En röst på tvärs mot Churchills fastslagna sanning om människan.
Det säger en del om vår tid, att ett kontroversiellt och brutalt deathgrind-band, som gjort sig kända för grafiska skildringar av människosläktets sämsta sidor, träder fram som ett av samtidens sanningsorakel. Men så är det. Och det är rena frälsningen att höra denna kvintett blottlägga verkligheten medelst musik som bäst kan beskrivas som galopperande skräck.
Gitarrer, bas, trummor och sång smattrar fram i brinnande frenesi. Blodtörstig brutalitet uttryckt i kontrollerat kaos. När de sedan tar det där uttrycket till scenen intensifieras kraften. Gör er beredda på att manglas, mosas och chockas.
San Diego-veteranerna i Cattle Decapitation tar med sig hela tre förband. Landsmän och förstås kollegor inom extrem metal. Två band rätt ur den amerikanska östkustens beryktade Rostbälte och ett tredje hemmahörande inte långt därifrån – Signs of the Swarm, 200 Stab Wounds och Vomit Forth.

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 29 mars 2024 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

370

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad