Menu

Bombino

Göteborg

Pustervik
söndag, 26 maj 2024 kl:19:00

Double M Productions Presenterar:
Bombino
Pustervik
Datum: 26 maj 2024
Biljettpris ordinarie: 320 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Omara "Bombino" Moctar är en av de mest inflytelserika artisterna och elgitarristerna inom ökenbluesen i världen idag. Tillsammans med namn som Tinariwen, Mdou Moctar och Vieux Farka Touré har Bombino varit ledande till att sprida den gitarrbaserade, rytmiska och unika stilen världen över på senare år, fullkomligt omöjlig att inte smittas av. På samma sätt som Bombino på 90-talet var i exil i Libyen och Algeriet och sållade igenom inspelningar av Jimi Hendrix och Mark Knopfler efter trick och blandade det med tuaregmusikens distinkta rytmer och fraser, gör musiker över hela världen detsamma. med Bombinos alla album idag.
Inspirationen från Bombino är lätt att hitta i modernt hyllad indie som Khruangbin, GOAT eller Dirty Projectors – David Longstreth från det bandet producerade även albumet "Azel" från 2016. Innan dess var det Dan Auerbach från Black Keys som låg bakom hyllade genombrottsplattan "Nomad". I båda fallen är det dock i första hand Bombinos egen musikaliska vision som lyser igenom. Plattan "Deran" nominerades till en Grammy för bästa världsmusikalbum, vilket gör Bombino till den första artisten från Niger någonsin att ta emot en sådan nominering. Just nu är Bombino aktuell med nya albumet "Sahel" som kom hösten 2023 via Partisan Records (PJ Harvey, Black Angeles, WITCH, Idles mm).
Line up:
Bombino – Sång, gitarr
Kawissan Mohamed Alhassan – gitarr och sång
Youba Dia – bass
Corey Wilhelm – trummor

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 26 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad