Menu

Sleater-Kinney

Göteborg

Pustervik
söndag, 11 augusti 2024 kl:19:00

Luger Presenterar:
Sleater-Kinney
Pustervik
Datum: 11 augusti 2024
Biljettpris ordinarie: 375 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Sleater-Kinney
När det anrika magasinet Rolling Stone skulle lista världshistoriens bästa album så fanns Sleater-Kinney representerade med sin stilbildande klassiker ’Dig Me Out’ från 1997. Ett album vars ilskna angelägenhet, feministiska patos och starka låtskrivande fortfarande har ett stort inflytande på samtidens alternativa rockmusik. Men historien varken börjar eller slutar med den skivan där för det amerikanska rockbandet från Washington. Efter bandets sjunde album ’The Woods’ 2005 valde bandet att ta ett uppehåll. Ett uppehåll som slutade med den triumfatoriska återkomsten med albumet ’No Cities to Love’ 2015.
Nu är Sleater-Kenney, som idag bara består av Corin Tucker och Carrie Brownstein, högaktuella med sitt elfte album ’Little Rope’, en skiva som utan tvivel är bland det mest mångbottnade, vibrerande och relevanta som bandet någonsin skapat. Senast Sleater-Kenney besökte Sverige var på Emmabodafestivalen 2003 (!), men nu kan vi glatt meddela att duon äntligen kommer återbesöka Sverige för två konserter. Den 11 augusti på Pustervik i Göteborg, och den 13 på Debaser i Stockholm. Biljettsläpp fredag 16 februari klockan 10.00

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 11 augusti 2024 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad