Menu

The Don Darlings + Filiph Englund

Göteborg

Pustervik
fredag, 31 maj 2024 kl:21:30

Woody West Presenterar:
The Don Darlings + Filiph Englund
Pustervik
Datum: 31 maj 2024
Biljettpris ordinarie: 200 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 21.30
Konsertlokal öppnar: 21.30
På scen: ca 22.00
THE DON DARLINGS
The Don Darlings har beskrivits som ”kungarna av alt-country i Göteborg”.
Men, varifrån kom de? – Ett svar är en scen på San Quentins fängelse, baksätet i en Cadillac convertible av 1952 års modell, de norra stadsdelarna av Memphis, Tennessee. Ett annat bakgator i Dallas, Texas, Henry Chinaskis L.A., döden mellan Bakersfield och Las Vegas, allt i ett försök att skilja hallucinationerna från verkligheten. Men förutom att vara alt-country är de melankolisk americana, gothabilly, influerad sydstasrock, en egen syntes av country and western, svenskt folkparksvemod och en variant av mörk 1980-talspop. Spelningarna blev alltid en fest utan vetskap om hur de kunde sluta.
Lyriken nocturne, urban, existentiell, men till det med cyniskt registrerande blick av det bisarra, såväl i form av maktfullkomlighet som livskonst. Deras lån från olika stilar skapade ett repertoire som är omfattande: varieté, showbiz, ett amerikanskt femtiotal som möter det svenska, allt i en egenartad komposition.
"Last time was supposed to be the last time. But the last time turned out to be such a good time that we were invited back to the stage that always felt like home. And that is an invitation that cannot be denied.
We may burst apart in a whirlwind of spontaneous chaos, we may shoot through the roof. Who knows?
One thing can be certain however. You will most likely have a very fun time witnessing what may happen. We look forward to this experience together with yall. And in the end. If ya dont like it, ya can always kiss my ass. Sincerely, The Rev."
FILIPH ENGLUND
Filiph Englund är sångaren och gitarristen från Borås som tagit Sveriges country-americana-rock-scen med storm sedan releasen av debutalbumet ”I Ain’t Done” förra året. Plattan firades med en storslagen releasefest på Pustervik i Göteborg följt av spelningar på bl.a. STHLM Americana och Folk Å Rock, Malmö. Trots att Englund är i början av sin karriär som soloartist, så har han många års scenvana, då hans begåvning som gitarrist gjort honom till en eftertraktad musiker som synts med bla Hannah Aldridge, Vincent Vensal och FOLKS.
I slutet av förra året så var Filiph Englund och hans band på turné med amerikanska Neil Francis. Francis svängiga funkrock låg färskt i minnet när bandet gick in i studion i våras och gav ny inspiration till ett unikt sound där country möter funk och för tankarna till Little Feat och Tyler Childers.
Senaste singeln ”A Nickel Ain’t Worth A Dime” hyllades i Sveriges Radio P4 Country och fler släpp är på gång.

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 31 maj 2024 kl: 21:30

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad