Menu

Bonny Light Horseman

Göteborg

Pustervik
tisdag, 12 november 2024 kl:19:00

Woody West & Luger Presenterar:
Bonny Light Horseman
Pustervik
Datum: 12 november 2024
Biljettpris ordinarie: 295 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Vad som började som en anspråkslös idé att tolka traditionell folkmusik slutade med ett Grammy-nominerat album för Bonny Light Horseman. En självbetitlad skiva där bandet gav de nedärvda låtarna en samtida kostym utan att tappa några av de kvaliteter som gjort att sångerna överlevt i generationer. Men den uppenbara kemin mellan Eric Johnson från Fruit Bats, singer-songwritern Anaïs Mitchell och multiinstrumentalisten Josh Kaufmann var för bra för att stanna vid ett engångsprojekt varför trion 2022 gav ut den utmärkta skivan ’Rolling Golden Holy’ där de i stället för att tolka traditionellt material hade skrivit text och musik själva.
Den 7 juni kommer Bonny Light Horseman att släppa sitt tredje album ’Keep Me on Your Mind/See You Free’ där de tre vännerna visar sig från sin mest sårbara, generösa och humanistiska sida. En slags magisk synergi som hörs tydligt i de två sångerna ’I Know You Know’ och ’When I Was Younger’ som trion redan har delat. Med den kommande skivan i bagaget kommer folkmusikens mest älskvärda supergrupp till Pustervik i Göteborg den 12 november och Nalen i Stockholm den 13 november.

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Bonny Light Horseman
2024-11-13 21:00:00
Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm

Datum / Tid

tisdag, 12 november 2024 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad