Menu

VOLBEAT

Göteborg

Scandinavium
fredag, 21 oktober 2016 kl:19:30

VOLBEAT Fredagen den 21 oktober 2016.

Danska Volbeat åker ut på stor arena turné i Europa i höst och nu är det klart att Sverige får tre efterlängtade besök. Den 20 oktober intar de Malmö Arena, den 21 oktober spelar de på Scandinavium i Göteborg och den 22 oktober på Ericsson Globe i Stockholm. Med sig har de inga mindre än Australiens Airbourne och amerikanska Crobot.

Biljetterna släpps fredag den 8 juli kl 10.00.

Volbeats Michael Poulsens ord om rockpaketet som kommer till Sverige:
Rock n roll from three continents gathered in one place will be loud enough to tear the roof off of any building.

Bandet firar just nu succén med nya albumet ”Seal The Deal & Let’s Boogie” som gått in på albumlistans första plats i Sverige, Tyskland, Danmark, Finland, Belgien, Österrike och Schweiz. I Kanada och Norge gick albumet in på en andraplats och i USA på en fjärdeplats.

Sedan bandet grundades 2001 har detta Grammy-nominerade danska rockband kritikerhyllats och nått enorma kommersiella framgångar med deras unika mix av klassisk rock ’n’ roll, heavy metal och rockabilly. Bandet kokade ner sina vitt skilda influenser – allt från Johhny Cash till Elvis Presley till Metallica till Slayer – till ett nytt och spännande sound som snabbt skiljde sig från allt annat. Nya studioalbumet fortsätter att cementera Volbeats sound och frontmannen Michael Poulsen som en unik visionär och berättare.

Poulsen berättar: This album is Volbeat, but there is progress too, when it comes to songwriting with huge melodies. It has the songs I have been trying to write for years and it seems like I was in the right spot to gather all the pieces.

Volbeat är Michael Poulsen (Gitarr / Sång), Jon Larsen (Trummor), Rob Caggiano (Gitarr), Kaspar Boye Larsen (Bas).

Vi är stolta och glada att kunna presentera ett av Europas absolut största rockband till Sverige tillsammans med både Airbourne och Crobot för tre arenakonserter. Vi ses i oktober!

Datum
20.10 - Malmö, Malmö Arena
21.10 - Göteborg, Scandinavium
22.10 - Stockholm, Ericsson Globe


Insläpp från cirka kl. 18.15.


Rullstolsplatser bokas hos Got Event Biljett på telefon 031-811020
Åldersgräns 13 år.

Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

fredag, 21 oktober 2016 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr - 510kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad