Menu

50 Cent

Göteborg

Scandinavium
torsdag, 6 oktober 2022 kl:19:30

Efter en lyckad spelning på Avicii Arena i juni kommer 50 Cent tillbaka för att erövra Scandinavium. Den 6 oktober 2022 ser ni den legendariska rapparen i Göteborg för en exklusiv spelning.

Ingen kan ha missat när 50 Cent gästade årets Super Bowl Halftime Show när han spelade sin stora hit ’In Da Club’. Showen blev rankad till den fjärde bästa Super Bowl Halftime Show genom tiderna och artister som Dr. Dre, Snoop Dog, Eminem, Mary J. Blige och Kendrick Lamar deltog också i showen.

50 Cent, som egentligen heter Curtis James Jackson III är en prisbelönt rappare, entreprenör, skådespelare och producent från Queens, New York. Han är känd som en av de mest talangfulla och produktiva artisterna i sin tid. Grammy-vinnaren 50 Cent slog igenom stort när han släppte sin rekordslående debutskiva ’Get Rich or Die Tryin’ och har sen dess sålt mer än 30 miljoner album världen över och har tilldelats otaligt många prestigefulla priser.

Men Jackson har inte alltid haft det så lätt. Under sina unga dagar fick han uthärda många hinder som formade honom till den artisten han är idag. Efter att han under sena 90-talet misslyckats att nå framgång med sin musik så vände det och han blev signad av självaste Slim Shady, Eminem. Eminem hade förklarat sin beundran över Jackson i ett radioprogram och han var inte den enda som såg rapparens potential. Ett bud började om Jackson som Eminem vann och han signade 50 Cent med ett sjusiffrigt kontrakt 2002.

Hans första svacka kom när han lurade döden strax efter släppet av ’How to Rob’ och han blev knivhuggen på Hit Factory studion i Manhattan. Strax efter det skedde hans mest omtalade incident. Den 24 maj 2000 precis innan skivbolaget Columbia skulle släppa ’Power of the Dollar’ så skedde ett mordförsök på 50 Cent. Han sköts nio gånger med en 9mm pistol medan han satt på passagerarsätet i en bil. Ett skott gick igenom kinden och den andra genom hans hand. Han fick även sju andra skott på benen och låren och trots detta överlevde han, knappt.

Idag har Curtis James Jackson III lyckats bygga sig en megakarriär som musiker, skådespelare, producent, affärsman med mera. Han är erkänd för sin påverkan på hiphopindustrin, blivit rankad som den tredje bästa rapparen (precis efter Eminem och Nelly) av Billboard och har även fått en egen stjärna på The Hollywood Walk of Fame.

Asme är support för 50 Cent i Göteborg den 6 oktober! Årets Grammis-vinnare Asme har gjort ett stort genombrott på den svenska hiphopscenen, både som medlem i gruppen "Aden x Asme" men på senare tid som soloartist. Asme har släppt flera stora hitlåtar genom åren, b.la "No Mercy", "BLod", ”Färger” ”Pengar Bänga”, ”Dirty" och har nyligen släppt albumet "Tusen Flows 2.

Viktig information om 13årsgräns
Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder?
Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre?
Giltig id-handling är id-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut personbevis på Skatteverkets hemsida.

Läs mer här


Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

torsdag, 6 oktober 2022 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad