Menu

Way Out West 2018 - Fredagsbiljett

Göteborg

Slottsskogen
fredag, 10 augusti 2018 kl:23:00

Musik- och filmfestivalen Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har i tolv år fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre. Programmet består av de största världsstjärnorna, mest intressanta nykomlingarna, filmpremiärer, utmanande samtal, god vegetarisk mat och ett gediget klubbprogram under namnet Stay Out West som tar vid nattetid runtom i centrala Göteborg.

Grundkonceptet är detsamma som tidigare; under tre dagar skapar vi en kulturell smältdegel i centrala Göteborg och etablerar huvudområdet i vackra Slottsskogen. Vi gör den festival vi själva skulle vilja besöka och som vi inte tycker finns någon annanstans i världen, förklarar Ola Broquist hos arrangören Luger. Vår fortsatta satsning på det varierade och helt vegetariska matutbudet kommer få även den kräsne att tappa hakan, fortsätter Broquist.

Drygt 100 artister kommer att spela under festivalens tre dagar, som i år förväntas locka över 30 000 besökare per dag. Tidigare år har världsartister som Frank Ocean, Kanye West, Lana Del Rey, Prince, Robyn och Erykah Badu stått på scen i Slottsskogen.

Filmprogrammet på Way Out West är sedan 2011 en självklar och uppskattad del av festivalen. Varje år väljs ca 35-40 filmer ut, och visas på biografer runtom i Göteborg liksom på festivalområdet i Slottsskogen. Under åren har Way Out West stått värd för premiärer av filmer som Searching For Sugarman, The Square, Turist, Palme, Monica Z, Boyhood, Tusen Bitar, Snabba Cash 1-2 under festivalen. Filmutbudet är en blandning av spelfilmer, dokumentärer, tv-serier och kortfilmer, ofta med ett fokus på musik och samhällsfrågor.

Förutom att tillföra värde till samtliga festivalbesökare, partners, lokala aktörer och människor som lever i Göteborg under festivalhelgen, syftar Way Out West även till att förändra och skapa opinion. Hållbarhetsfrågor står i centrum på festivalen, och genom att utmana normer och invanda beteenden har Way Out West möjlighet till opinionsbildning. Tidigare exempel på detta är bland annat valet att bli helt vegetariska, att till stor del vara mjölkfria, införandet av en ny samtalscentrerad scen, samt utmanandet av alkoholnormen genom att inte servera alkohol i vissa barer. Under 2017 blev också Luger och Way Out West HBTQ-diplomerade av West Pride. Detta är ett arbete som är ständigt pågående och kommer att få fortsatt fokus under 2018.

Sedan 2013 är Way Out West certifierade enligt ISO 20121, en certifiering som vi svarar mot med en trebens-princip där social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet måste samverka för att fungera. För mer information om Way Out West och festivalens hållbarhetsarbete, se här

Luger arrangerar konserter med svenska och internationella akter i Sverige och Norden. Luger är även en bokningsagentur för svenska och internationella artister, liksom arrangör av festivalerna Way Out West, Åre Sessions, Stockholm Music & Arts och Popaganda.

Klara artister

Fredag 10 augusti
Kendrick Lamar • Fever Ray • Timbuktu & Damn!
Miriam Bryant • 6LACK • Noname
J Hus • King Gizzard & The Lizard Wizard
Courtney Marie Andrews • Snoh Aalegra
Moses Sumney

Fler artister tillkommer...


Luger och Way Out West reserverar sig för eventuella förändringar av artistuppställningar och framträdanden såväl före som under festivalen. Biljetter säljs endast till festivalen och ej för enskilda artister och framträdanden och kan således inte återlösas vid inställda eller förändrade akter i festivalen.


Max 4 biljetter per kund. Överskrids detta antal eller om falska kunduppgifter används förbehåller vi oss rätten att makulera dessa bokningar.

Slottsskogen, alternativt Slottsskogsparken, är en 137 hektar stor park och stadsdel strax sydväst om Göteborgs centrum. Parken har fått sitt namn eftersom den anlades i en skog som under flera hundra år hörde till det kungliga slottet Älvsborg som låg några kilometer bort vid Göta älv. Stadsdelen Slottsskogen har en areal på 156 hektar.

Datum / Tid

fredag, 10 augusti 2018 kl: 23:00

Plats

Göteborg, Slottsskogen

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

795kr - 1795kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad