Menu

Coldplay - Music of The Spheres World Tour EXTRA KONSERT

Göteborg

Ullevi
tisdag, 11 juli 2023 kl:19:00

Coldplay kommer till Sverige nästa sommar!

Efter Coldplays sex slutsålda spelningar på Londons Wembley Stadium, meddelar bandet idag att deras Music Of The Spheres-turne fortsätter nästa sommar med flera stopp i Europa – inklusive två spelningar på Ullevi i Göteborg den 8 & 9 juli 2023.

Sedan bandets rekordstora turne började i Costa Rica i mars 2022, har mer än fyra miljoner biljetter sålts till konserterna i Sydamerika, Nordamerika och Europa, vilka har hyllats av såväl kritiker som fans (ett urval från Wembley-recensionerna nedan).

Turnen har också hyllats för sina banbrytande hållbarhetsinitiativ. Detta inkluderar att showen drivs av 100 % förnybar energi på nästan alla platser, användandet av världens första batterisystem som går att använda på turne (tillverkat av 40 stycken BMW-elbilsbatterier), elcyklar och kinetiska dansgolv som låter fansen hjälpa till att ge energi till showen, solpaneler och vindkraftverk på varje plats, ett löfte om att minska utsläppen från turnen med 50 %, incitament för att uppmuntra fans att resa hållbart till konserterna samt att ett träd planterats för varje såld biljett. Fullständig information kring detta hittas på sustainability.coldplay.com

De nya turnedatumen teasades via så kallade påskägg i bandets nya video för låten Humankind (tagen från deras senaste album, Music Of The Spheres) som hade premiär förra veckan. Precis som många av bandets uppmärksamma fans också upptäckte fanns det i den även hintar om ytterligare konserter i Sydostasien och Nordamerika.

"Genuinely stunning" – The Guardian *****

"A fantastical feel-good bonanza"– NME *****

“As good as it gets" – London Evening Standard *****

“Nobody does it better” – The i *****

Viktig information om 13årsgräns
Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder?
Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.

Hur bevisar jag att jag är 13 år eller äldre?
Giltig id-handling är id-kort, körkort eller pass. Det går också bra att skriva ut personbevis på Skatteverkets hemsida.
Läs mer här

Teckenspråksgestaltning
Konserten kommer att teckenspråkgestaltas. Bokning av biljetter med teckenspråksgestaltning görs via Ticketmasters tillgänglighetslinje på 077-670 77 77 under telefontiderna 09:00-13:00 eller via någon av Ticketmasters övriga kontaktvägar. Det går att boka max två biljetter per kund. Placering kommer att vara på en plattform på planen med gestaltaren framför.

Coldplay erbjuder dessutom utlåning Subpacs/västar för att förstärka upplevelsen av livemusiken för personer som är döva eller har nedsatt hörsel. Observera att detta måste förbokas via adressen access@coldplay.com. Läs mer på coldplay.com.

Coldplay erbjuder dessutom Touch tours, vilket innebär att personer med synnedsättning får möjlighet att gå upp och känna på scenen innan showen. Observera att detta måste förbokas via adressen access@coldplay.com. Läs mer på coldplay.com.

Fan guarantee gäller ej under biljettsläppsdagen 25 augusti 2022. / Fan guarantee is not valid during the onsale day August 25th 2022

Ullevi, Ullevi Stadion, under byggtiden Nya Ullevi, i Göteborg är Nordens största evenemangsarena. Den används för fotboll, friidrott och konserter.

Datum / Tid

tisdag, 11 juli 2023 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Ullevi

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad