Menu

Samantha Fish

Göteborg

Valand
fredag, 20 mars 2020 kl:20:00

När Kansas City-födda Samantha Fish debuterade år 2009 var det med en egenproducerad och inspelad skiva. Mycket har hänt sedan dess, och det är inte för intet som Samantha Fish nu beskrivs som en av den moderna bluesgenrens mest lovande stjärnor. Med en handfull släppta plattor och purfärska skivan ”Kill or be kind” i bagaget är det dags för en turné som tar henne till Sverige och Göteborg den 20 mars.

Det tog inte lång tid från det att Fish släppte sin inofficiella debut till dess att hon blev ett välkänt namn inom roots- och blueskretsar. Efter att ha turnerat tillsammans med Cassie Taylor och Dani Wilde under parollen ”Girls with Guitars” blev hon kontrakterad till skivbolaget Ruf och släppte 2011 sin label-debut ”Runaway”. Året efter vann hon, tack vare den skivan, pris som ”Best new artist” på amerikanska Blues Music Award.

Sedan dess har Fish fortsatt att få välförtjänt uppmärksamhet för hennes kraftfulla och karismatiska liveframträdanden, liksom för hennes unika förmåga att tänja bluesgenrens alla gränser. Samantha Fish är en bluessångerska och gitarrist av världsklass, med en alldeles särskild förmåga för att skapa låtar med lika mycket känsla som attityd. Nysläppta skivan ”Kill or be kind”, mixad och producerad av Grammyvinnarna Steve Reynolds och Scott Billington, är en storslagen sådan som garanterat kommer att placera Samantha Fish i det absoluta toppskiktet av moderna amerikanska bluesstjärnor.

Valandhuset eller Aktiebolaget Valands hus ligger på hörnet av Kungsportsavenyn 19, Vasagatan 41 i Göteborg. Namnet Valand kommer från den nordiska guden Völund som står staty på huset.

Datum / Tid

fredag, 20 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Valand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad