Menu

Tommy Nilsson

Göteborg

Wallenstam Arena
lördag, 9 mars 2024 kl:20:30

INSTÄLLT EVENEMANG!

Insläpp: 19:00
Konsert: 20:30
Slut c:a 22.20


Tommy Nilsson
Tommy Nilsson har varit med så länge så länge vi kan minnas i det svenska musikmedvetandet och främst kanske vi förknippar honom med Öppna din dörr. Han gjorde sin första platta 1977 och har en, 40-årig artistkarriär att se tillbaka på. Han tvekade inte på att ställa upp i Så mycket bättre när frågan kom inför “Så mycket bättre” 2016.

I slutet av 70-talet rekryterades Tommy Nilsson från som roll som sångare i bandet “Horizont” till ett Franskt skivbolag där han omedelbart slog igenom nationellt med miljonsäljande album och levde några år som flickidol. I mitten av 80-talet flyttade han hem till Sverige och blev leadsångare i hårdrocksbandet “Easy Action” som producerade ett antal Svenska metal-hits. 1988 gick han vidare som soloartist och slog igenom på allvar i duetten “Allt som jag känner” med Tone Norum. Det blev 35 veckor på Svensktoppen, dominans på alla andra listor och en klassiker var född. Sedan följde ett decennium med ett flertal guld- och platinaskrivor, bl.a. i form av melodifestivalvinnaren “En dag”, sommarklassikern “Dina färger var blå” och den odödliga balladen “Öppna din dörr”.

2016 medverkar Tommy Nilsson i “Så mycket bättre” där han tagit tittarna riktigt nära sin person och levererar blivande klassiska tolkningar av musik från bl.a. “Little Jinder”, Weeping Willows och Jill Johnsson. 2017 bjuder på en konsertturne där Tommy Nilsson och hans team producerat en show som visar allt av Tommy från förr och nu i ett nyskapande format. I Oktober 2016 gav
Tommy ut singeln “Samma människa” och 2017 släpptes flera nya låtar i ett fortsatt samarbete med producent-teamet på Ninetone Records. Nu är det dags igen och denna gång med singeln "Easy" som släpps 2022-10-28.

Var är Tommy Nilsson idag?
Efter en utmanande period i början av 2000-talet där Tommy gjorde upp med sitt liv, med alkoholen och allt bagage som låg i vägen för lyckan, kom han ut på andra sidan med en ny kreativ energi och en uppgift. “Jag startade upp en inre resa och mognade. Jag började känna en ny tillit och ett förtroende till mitt låtskrivande och min röst. Det är viktiga delar av mig, en gåva som jag älskar att använda” säger Tommy som idag vill använda sitt artisteri till att förmedla hopp och ge människor utvägar.
“Det är så uppenbart att vi måste lösa det här tillsammans. Att vi är en och samma människa och att arbetet måste drivas av kärlek och tillit. Jag vill göra konserter idag, där folk blir underhållna samtidigt som att det ska ha hänt något inuti dem när de går hem” fortsätter Tommy. “Jag är inte rädd längre, jag provar tankar utan att hålla tillbaka. Har man en plattform som artist ska man använda den till bra saker.” “Det bästa ligger framför mig” Tommy känner också att han har det absolut bästa framför sig när det gäller låtskrivande och artisteri. “Det behöver inte betyda att det som kommer alltid blir större, men det kommer att bli mer angeläget och nära för mig och min publik” säger han.

Polismyndigheten har fattat beslut om ett totalt väskförbud för större evenemang i Sverige. Fun Factory Event sätter säkerheten för vår publik först. Vi har löpande kontakt med berörda myndigheter och anpassar självklart våra evenemang efter gällande lagstiftning och påbud. Tack för din hjälp.

Mer information
MAT & DRYCK
I Arenan serveras enklare förtäring och dryck.

OLearys Mölnlycke
Ligger i direkt anslutning till arenan och man kommer att ha full beredskap för våra kommande event.
Boka bord och avnjut god mat & dryck innan eventets start.
Telefon för bordsbokning: 0760 333 129
E-post: molnlycke@olearys.se
Hemsida: https://olearys.se/molnlycke/

RESA
Mölnlycke ligger ca 15-25 minuter från Göteborg med bil eller buss.
För Buss se Västtrafiks Hemsida: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/
Kommer du med bil så finns det ett stort antal parkeringsplatser inom gångavstånd från Arenan !

Datum / Tid

lördag, 9 mars 2024 kl: 20:30

Plats

Göteborg, Wallenstam Arena

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad