Menu

Konst- & vinkväll med Petter

Göteborg

Wine Mechanics
torsdag, 11 maj 2023 kl:18:00

Välkomna till Wine Mechanics för en unik helkväll med artisten och konstnären Petter Alexis Askergren.
Vårt kök kommer att komponera en fyrarätters Nebbiolo-vänlig middag med ett vinpaket som Petter har valt ut. Utöver det så ställer Petter ut några av sina akvareller den här kvällen på Wine Mechanics. Verken hänger enbart den 11:e maj hos oss.
Petter kommer att berätta om vinerna samt sin konst och hans bakgrund inom måleriet. Petters verk kommer att gå att köpa på plats, alla är original och inga verk trycks upp i fler exemplar.
Bakgrund
Petter har varit artist sen debuten ”Mitt Sjätte Sinne” 1998 och släppte 2022 sitt 15:e album ”Hälsa Stockholm” där alla omslag till album och singlar är målade av honom själv.
Petter utbildade sig till sommelier 2014 och har ett stort intresse för vin och speciellt Piemonte. Han driver Sveriges största vinpodd tillsammans med Alf Tumble som han skrivit också två vinböcker tillsammans med. ”Vin så funkar det” och ”Nebbiolo så funkar det” har tryckts i flera upplagor och blivit populära bland generationer av vindrickare. Han driver även vinimporten Budbreak tillsammans med Gabriel Enning.
Konsten
Petter har målat hela sitt liv och växte upp i en familjen där målande var en stor del. Han hade tidigt ambitioner om att söka sig till yrket då det var just det ämnet han behärskade bäst i skolan.
Akvarell var vanligt i hans familj och pappa Thorsten Alexis Askergren, som var arkitekt, målade mycket privat men också i yrket.
I slutet av 90-talet studerade Petter konsthistoria på Uppsala universitet och skulle söka konstskola samma år som han fick sitt skivkontrakt.
Under karriären som artist pågått har Petter målat akvarell sporadiskt men det har blivit mer intensivt målande efter 2012.
Idag är han verksam i Åre, på Kosteröarna och i Stockholm. Många av motiven kretsar kring dessa platser. Fjällen, västkusten, vingårdar och huvudstaden.
Nu senast Stockholm i samband med skivrealesen ”Hälsa Stockholm”, Petters 15:e album, som han illustrerat all artwork till.

Datum / Tid

torsdag, 11 maj 2023 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Wine Mechanics

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

1495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad