Menu

Jonas Lundqvist, Steget & Franska Trion

Göteborg

Wine Mechanics
onsdag, 17 juli 2024 kl:16:00

Wine Mechanics presenterar Slakthuset Block Party 2024!
En tvådagars, urban gatufest med enormt fokus på grym musik, lokal mat, göteborgsproducerad öl och givetvis våra egna viner i alla färger. Vi har 16-17:e juli bokat våra favoritartister som tillsammans med mat- och dryckesvänner kommer få Slakthuset att leva som aldrig förr. Tre artister per dag.
17 JULI
Jonas Lundqvist
Den 5:e april släpper Jonas Lundqvist singeln "En liten pojke" från sitt kommande sjunde album "Sorgetornets spejare" som kommer 6 september. Dessutom är det klart att han kommer till Slakthuset Block Party den 17:e juli.
"En liten pojke" är inspelad av David Axelsson och mixad av Michael Ilbert i Hansa-studion i Berlin. Jonas Lundqvist säger såhär om låten: "Hej trevligt o va tebax. Här är min nya låt."
Förra albumet "Den okända floden", som utkom 2022, tog han med sig på en bejublad turné som inkluderade bland annat två utsålda gig på Pustervik i Göteborg. GP skrev: "Det är lätt att älska Jonas Lundqvist när han ställer sig på scenkanten och aldrig lämnar den. Han är 100 procent närvarande."
Franska Trion
Kultförklarade Franska Trion har sedan starten 2002 sakta men säkert fått en allt större publik. Deras musik är i en klass för sig och det är svårt att jämföra den med något annat. Matti Ollikainens resa från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna finns med i låttexterna som fångar in det vardagliga och existensiella på ett starkt och direkt sätt.
Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat. Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningarna, där man kan höra en knappnål falla.
Vi är otroligt lyckliga över att den 17 juli få @ollikainenmatti till Slakthuset Block Party 2024 - stans mest lokalproducerade minifestival.
Steget
Sveriges mysigaste popduo bildades en sommarkväll på Pusterviks uteservering. Det här är musik som tar sig längst in i kroppen och hjärtat. Ifjol släppte @stegetgbg sin hyllade tredje skiva »Ösregn & Kärlek« och den följande turnén med fullband, stråktrio och blåstrio blev en succé.
Skivan fick fem fyrar i Göteborgs-Posten och Johan Lindqvist skrev så här om skivan:
”Det är en unik liten orkester detta. Nils Dahls porlande piano med lika mycket pop som soul. Matilda Sjöström som bara tycks bli bättre och bättre, som att hon blivit sådär genomskinlig som hon sjunger om. Men hon försvinner inte för det. Tvärtom. Hon skiner inifrån och ut”. Den 17 juli tar Steget plats på scenen i Slakthuset.
Info om mat, dryck och annat viktigt
Biljetten gäller till samtliga konserter och under hela dagen den 17 juli. På festivalområdet finns food trucks med vegetariska och karnivoriska alternativ. Beerbliotek gör öl i Kungsten och kommer finnas på plats med rykande färsk bärs. Åldersgräns 18 år och större väskor är inte tillåtna.

Datum / Tid

onsdag, 17 juli 2024 kl: 16:00

Plats

Göteborg, Wine Mechanics

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

575

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad