Menu

Chalmersspexet Geronimo

Halmstad

Figarosalen, Halmstads Teater
fredag, 23 november 2018 kl:18:30

Ett chalmersspex Bob är en humoristisk musikteaterföreställning för alla, inte bara för studenter.
Handlingen är om en historisk person där historien ’skruvas’ och skrivits om.
På scenen finns sju eller åtta manliga aktörer som gör både manliga och kvinnliga roller. Ibland ingår en ’anakronism’ med en person från en annan tidsperiod.
Under föreställningen framförs många sång- och dansnummer med musik från många kända musikstycken, både klassiska och moderna, och nyskriven text. Då publiken tycker att ett musikstycke eller händelse på scen är bra, så applåderar man och slutar inte applådera förrän aktören/ aktörerna gjort om numret/händelsen, då ofta med ny text, och är det riktigt bra så kan det bli ytterligare ett ’omtag’.
Hela gänget med spexare uppgår till drygt 30 person med olika uppgifter som scenbyggare, sömmerskor, författare, direktion mm mm I år 2018 firar Chalmersspexet sitt 70-årsjubileum och de har kommit till Halmstad mer än 50 gånger.
Chalmersspexet Bob är Sveriges största studentspex med totalt cirka 35 föreställningar, inte bara i Göteborg utan även ett antal turnéer till Kalmar, Trollhättan, Västerås, Stockholm, Norrland, Finland och London.
Årets spex Geronimo börjar på följande sätt:
I ett litet hus på prärien lever den en gång mäktiga och krigslystna apachehövdingen Geronimo ett lugnt och stillsamt pensionärsliv tillsammans med sin fru Azul. Efter att hans stridsyxa för många år sedan under mystiska omständigheter grävdes ner tvingades Geronimo att kapitulera inför sin evigt svurne rival, den patriotiske och frihetsälskande generalen Nelson Appleton Miles.
Men sämre tider väntar bakom husknuten, den visa och uråldriga Goyen kommer med dåliga omen och förutspår en stundande katastrof… Plötsligt fylls Geronimos lugna bakgård av frågvisa journalister, lycksökare från väst och mystiska arbetare. Vilka är de illavarslande syner som Goyen har fått se? Vad händer när oönskade gäster plötsligt sätter spaden i Azuls omsorgsfullt uppdrivna grönsaksland?
Och viktigast av allt… är det någon som minns var stridsyxan grävdes ner?

Evenemanget vara ca 2h 30 minuter inkl paus.

http://bob.chalmersspexet.se/arets-spex/

Biljetter
Studentleg ska visas vid köp eller vid entré till föreställningen.
Ungdom 16-20 år.
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Ledsagare betalar fullt pris.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Datum / Tid

fredag, 23 november 2018 kl: 18:30

Plats

Halmstad, Figarosalen, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

150kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad