Menu

Fyrdagarna Tylön

Halmstad

Fyren På Tylön - Tylösand
lördag, 5 augusti 2017 kl:00:00

Missa inte denna unika chans att besöka Tylön och Tylö fyr den 5-6/8 2017
Tiden du bokar är tiden som du ska besöka Tylö Fyr och det är viktigt att du tar båten ut till Tylön minst 30 minuter tidigare.

Biljett:
När du köper din biljett bokar du den tid du går upp i fyren. Man har 15 minuter på sig. Det är viktigt att man infinner sig i tid för att inte mista sin plats. Båttur mellan Trången och Tylön avgår kontinuerligt mellan 08:30-18:00. Se till att du är ute på ön i god tid.
Mellan Trången och Tylön är det en distans på cirka 800 meter med beräknad restid till 10 minuter. Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Vid inställt evenemang kontaktar Halmstad Tourist Center samtliga biljettköpare minst 12 timmar innan planerad avgång. Köpt biljett återlöses ej, om inte avgången ställs in. Du kan även boka din plats på www.ticketmaster.se.

Vägbeskrivning:
Trången ligger några hundra meter från Tjuvahålans affär intill Tyluddens fritidsby. Kör mot Tylösand och följ Tjuvahålsvägen till dess slut där parkering finns. Från parkeringen skyltas det sedan ner till avgångsplatsen.

Praktisk information:
På Tylön leder en smal och ojämn stig från stenbryggan till fyren via fyrvaktarbostäderna varför resan inte är lämplig för rörelsehindrade eller barn yngre än 8 år.
I fyren kan endast 6 personer släppas in per gång på grund av begränsad plats i fyrtornet och dörrvaktens instruktioner måste följas. Notera noggrant den tid du bokat för att gå upp i fyren.
Båtresan sker i öppna 6-7 meter toppmoderna båtar med plats för 6-8 passagerare och lågt djupgående med god manöverbarhet i de grunda angöringarna.
Transportören tillhandahåller flytvästar och tar endast ombord biljettinnehavare av säkerhetsskäl.
Returresan är inte schemalagd utan deltagarna transporteras enligt köprincipen från Tylön tillbaka till Trången.

Upplevelseinspiration:
På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med pick-nick, men tänk på att ta med dig ditt skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön. Fika finns att köpa vid fyrväktarbostäderna.

Upplevelser på Tylön:
Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.

Länsstyrelsen och Ornitologerna kommer att båda dagarna arrangera guidade turer och information med samling vid Tylöns stenbrygga.

Ansvarsförsäkran:
Bokade och betalande deltagare (och eventuellt medföljande omyndiga barn) förbinder sig att inte göra Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet, Transportören och/eller de som visar fyren ansvariga för ev. skador som kan drabba deltagarna vid besök i/på fyren och kommer till följd därav heller inte att i anledning av en eventuell skada rikta några ekonomiska anspråk mot Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet, Transportören och/ eller de som visar fyren.
Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Datum / Tid

lördag, 5 augusti 2017 kl: 00:00

Plats

Halmstad, Fyren På Tylön - Tylösand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

109kr - 324kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad