Julgalan 2015 - Halmstad

Halmstad ArenaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tider:
18.00 Dörrarna öppnas för Julgalan 2015
19.15 Våra konferencierer hälsar er välkomna
20:30 Dörrarna öppnas för er som endast köpt showbiljetter
21.00 Sångtävling med vår konferencier
21.15 Den fantastiska galashowen börjar!
23.00 Nattshowen börjar
00.15 DJ och efterfest
02.00 Vi tackar för oss och önskar er varmt välkomna nästa år!

Matgäster ska vara på plats från 18.00. Showgäster ska vara på plats 20.30.

Halmstad den 27/11:
Efter förra årets succé med över 100 000 sålda biljetter på landets största arenor presenterar vi nu stolt Julgalan 2015
På årets turné finns både nya och tidigare besökta städer med och vi ser fram emot att få sprida julstämning över hela Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. I våra matbiljetter ingår alltid glöggmingel, julbord och den storslagna galashowen!
Artister: Loreen, Albin, Martin Stenmarck, Kim Cesarion, Molly Sandén, Brolle, Linda Pritchard, Jakob Öqvist och Marie Serneholt.

Kategoribeksrivning:
Diamant:
Här sitter du i centrum av underhållningen på de bästa platserna inne i lokalen på parkett. Ni njuter av middagen och missar absolut ingenting av vår konferenciers tokigheter, den klassiska sångtävlingen och husbandets underhållning. När sedan galashowen startar kommer ni att uppleva artisterna på riktigt nära håll. I vårt Diamantpaket ingår tre enheter dryck (öl, vin, alkoholfritt), samt en snaps och en avec.

Platina:
I denna kategori sitter ni i på arenans näst bästa platser! Ni har mycket bra sikt och kommer få uppleva artisterna på riktigt nära håll. I priset ingår två enheter dryck (öl, vin, alkoholfritt)

Guld:
I denna kategori sitter ni i vår fina restaurangavdelning i anslutning till arenan. Där njuter ni av julbordet och lagom till showstart intar ni de bästa läktarplatserna på arenan. Därifrån får ni njuta av en oförglömlig show! Vid slutet av kvällen välkomnas ni till en storslagen efterfest med resten av gästerna!
Silver:
I denna kategori sitter ni i en separat lokal och njuter av juletidernas läckerheter. Ni äter, skålar och har trevligt därinne fram till showstart, då ni förflyttar ni er in i arenan och ser showen från riktigt bra läktarplatser. Självklart kommer den eftertraktade efterfesten att dra igång för de som vill!
Brons:
I denna kategori sitter ni i en av våra separata lokaler njuter av julbordets läckerheter. När sedan showen börjar så förflyttar ni er in i arenan och ser showen från läktarplatser. Självklart är ni välkomna att festa med resten när sedan efterfesten starta

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticnet.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00. 1 ledsagare/rullstol.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstad Arena är ett idrottsområde på Sannarpsområdet i Halmstad. Halmstad Arena är i första hand avsett för olika sportaktiviteter men kan även användas för konserter och mässor.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-27 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Jill Johnson

Jill Johnson, Oh, vilken härlig dag på Spotify

The Well-known And Some Other Favourite Stories

Oh, vilken härlig dag

Jill Johnson, Going Down To The River på Spotify

Livemusiken från Jills Veranda Nashville

Going Down To The River

Jill Johnson, Kärleken är på Spotify

Discography

Kärleken är

Jill Anna Maria Werner Johnson, folkbokförd Johnsson, född 24 maj 1973 i Ängelholm, är en svensk countrysångerska och låtskrivare.


Jill Johnson är född och uppvuxen i Ängelholm. Som 12-åring antogs hon som vokalist i en countrygrupp, Tomboola Band, som turnerade i Danmark och Norge. Hon debuterade på en countrygala i Danmark vid 14 års ålder. 1986 medverkade hon även i Barnens dags talangjakt, nya ansikten. Några år senare fick hon ett svenskt skivkontrakt som aldrig ledde till några större framgångar. Hon sjöng även på två låtar med dansbandet Jan Andys. Som 20-åring sjöng hon covers med ett band från Helsingborg då hon fick ett skivkontrakt med danska EMI, där samarbetet med den danske producenten Paul Bruun 1996 resulterade i hennes debutalbum Sugartree. Titelspåret blev en hitlåt i Danmark, och albumet gick in på första plats på danska topplistan.


1996 spelade hon in melodin "Kommer tid, kommer vår" i duett med Jan Johansen, och den blev en stor radiohit i Sverige. Med den fick hon för första gången in en melodi på Svensktoppen, och de två for ut på folkparksturné.


1997 uppträdde hon som gästartist med sången ”Hakuna matata” från Disneyfilmen Lejonkungen i TV-programmet Småstjärnorna.


Det stora genombrottet kom med vinsten i den svenska Melodifestivalen 1998, där hon deltog med låten ”Kärleken är”, som vann över melodier från då etablerade artister som Nanne Grönvall och Myrra Malmberg, och slutade på 10:e plats i Eurovision Song Contest 1998. Sångtexten var inspirerad av stämningen efter det att prinsessan Diana omkom i en bilolycka i Frankrike den 31 augusti 1997, vilket fick viss uppmärksamhet i brittisk media. Den 10 maj 1998 släpptes hennes andra album, När hela världen ser på, och en framgångsrik turné följde.


I mitten av 1999 for Jill Johnson till Los Angeles för att skaffa material till sitt kommande album. I Sverige arbetade hon med Andreas Carlsson (som senare utsågs till "ASCAP Writer of the Year 2000"), berömd för att ligga bakom flera hitlåtar, bland annat "That's the Way It Is" av Celine Dion.


Den 30 november 2000 släpptes hennes tredje album, Daughter of Eve, med låtar som "Daughter of Eve" och "Secrets of My Life" och albumet fick bra kritik. Under andra halvan av år 2000 började hon tillsammans med låtskrivare utveckla sina idéer, till ett mer "eget" sound. Hon skaffade sig senare förlagskontrakt i Nashville, Scott Bagget, och 2002 resulterade det i albumet Good Girl. Samma år fick Jill Johnson även ta emot en platinaskiva i Danmark för soundtracket "Promise to Love Me", till den danska filmen Den eneste ene. Danmark är ett land där hon erhållit stor popularitet.


Även om vinnarmelodin i Melodifestivalen 1998, "Kärleken är", var en pop-schlager-ballad är Johnson i första hand en countryartist, vilket märktes 2003 då hon igen deltog i den svenska Melodifestivalen, denna gång med den countryinfluerade pop-schlagerlåten "Crazy in Love". Bidraget slutade på fjärde plats i finalen i Globen, men blev en stor hitlåt, bland annat på Svensktoppen där reglerna ändrats just 2003, så att det tidigare kravet på sång på svenska slopats till förmån för sång på valfritt språk. Den låg också på flera andra radiolistor. Under åren efter det har hon turnerat och spelat in nytt material. Hon har flera gånger rest till den för countrymusik berömda orten Nashville.


I april 2003 släpptes samlingen Discography, med de 20 mest önskade melodierna sedan skivdebuten 1996. Albumet sålde guld på ett par månader, och Jill Johnson mottog även en Grammis för detta album i den 2003 inrättade kategorin "Årets schlager/dansband".


I mitten av 2003 for hon ut på turnén En tokkär turné, som drog mycket folk och fick bra kritik. Nästa framgång blev "Rhapsody in Rock" på Nya Ullevi inför 43 000 personer den 9 augusti 2003. Senare under 2003 for hon till Nashville för att färdigställa albumet Roots and Wings, som släpptes den 26 november 2003. Med sig på den sista resan inför albumsläppet hade hon ett filmteam, som gjorde en dokumentär om Jill Johnson som sändes i TV4 i januari 2004. Albumet fick bra kritik, och sålde guld på mindre än två veckor och platina kort därefter. DVD:n The making of Roots and Wings släpptes vid samma tidpunkt, på vilken tittaren får se från inspelningarna i Nashville.


I april och maj 2004 åkte Johnson och hennes musiker runt på unpluggedturnèn Roots and Wings i konserthus runt om i Sverige. Mycket publik kom, och de fick bra kritik för mixen av country och anekdoter från Nashville. I mitten av 2004 medverkade hon i Robert Wells turné Rhapsody in Rock. Samma år spelade hon även in melodin "Last Thing on My Mind" i en duett med Ronan Keating, och den blev populär i radio.


Senare under 2004 hade Disneyfilmen Home on the Range premiär i Sverige under titeln Kogänget och Jill Johnson sjöng då de svenskspråkiga versionerna av sångerna "Little Patch of Heaven" (som "Mitt paradis på Jorden") och "Will the Sun Ever Shine Again?" (som "Ska det nånsin bli sol igen?").


2005 var hon tillsammans med Mark Levengood programledare för finalen av Melodifestivalen 2005 i Globen. Den 23 mars 2005 släppte hon albumet Being Who You Are, som snabbt sålde guld och singlarna "God Bless a Girl in Love", "A Little Bit More" och "Baby You're Mine" låg länge högt på såväl singellistan som "Music Control". I mitten av 2005, med start den 1 juli i Skellefteå, genomförde hon en turné på 18 platser runtom i Sverige. I december 2005 släppte hon julalbumet The Christmas in You, som spelats in med musiker i Nashville. Albumet innehöll både nyskrivna melodier och hennes egna favoriter. I samband med detta gjorde hon en egen julshow i "Hasses Lada" i Båstad, samt var TV4:s så kallade "julartist" detta år.


År 2006 spelade hon sig själv i långfilmen Heartbreak Hotel av Colin Nutley, och i samband med det släpptes även EP:n med samma namn. I mitten av 2006 for hon ut på turnén Rocktåget med Thomas Ledin och Andreas Johnson.


Den 25 oktober 2006 släppte hon albumet The Woman I've Become, som inledde samarbetet med Nashvilleproducenten Nathan Chapman och hans musiker. Flera låtar skrevs av och med kvinnor, där vardagliga händelser ofta låg till grund för sångtexterna. Inom Nashvilles musikliv var intresset för albumet stort, bland annat medverkade Buddy Miller, Rebecca Lynn Howard, Lauren Lucas, Stephanie Chapman och Pat Mc Laughlin som körsångare. "Cowboy Up" blev första singel ut. En annan låt på albumet hon skrev, "Too Late to Be Drinkin'", har senare fått en text på svenska av Chris Andersen, "För sent för ett glas", som spelats in av dansbandet Sannex.


Den 28 november 2007 släppte hon Music Row, ett coveralbum inspelat i Nashville. Albumet, som sålde guld i Sverige, innehöll tre duetter: "Why'd You Come in Here Looking Like That" med Nina Persson, "Tumbling Dice" med Kim Carnes och "To Know Him is to Love Him" med Lisa Miskovsky. Första singel ut, och den stora hitlåten från albumet, var dock "Angel of the Morning". I samband med albumets utgivning turnerade hon också.


Den 28 oktober 2008 släppte hon albumet Baby Blue Paper, som också det följdes av konsertturné, Baby Blue Paper Unplugged Tour 2009, i början av 2009. Den 28 oktober 2009 släppte hon coveralbumet Music Row II, som följdes av konsertturné 2010. Den 27 oktober 2010 släppte hon samlingsboxalbumet The Well-Known And Some Other Favourite Stories. Den 28 september 2011 släpptes albumet Flirting with Disaster som följs av en konsertturné under våren 2012. 2011 släppte hon även julalbumet Välkommen jul, samt medverkade i SVT:s Luciafirande den 13 december där hon framförde sångerna "Away in a Manger" och "I väntan på julen" ("Greensleeves").


Under sommaren 2012 genomfördes en liten "Sommer Set Tour" baserad på föregående album, men även med nya låtar från kommande album. Den 7 november 2012 släpptes 17:e albumet A Woman Can Change Her Mind. Under våren 2013 gjorde Jill Johnson 8 exklusiva spelningar på åtta specifika orter. I januari 2014 hade Jill Johnsson premiär på sin första egna krogshow Jill på Hamburger Börs i Stockholm. Vid samma tid, i början av 2014, sändes den programserien Jills veranda på SVT> De sex programmen var inspelade i Nashville med Jill som värdinna och svenska artister som gäster. Hon vann Kristallen 2014 som "årets kvinnliga programledare".


Jill Johnson är sedan 21 augusti 1999 gift med musikern Håkan Werner och bor i Vänga i Fristad utanför Borås. Makarna har tillsammans döttrarna Havanna (född 2004) och Bonnie Lee (född 2010).


Loreen

Loreen, Euphoria - Single Version på Spotify

Euphoria

Euphoria - Single Version

Loreen, Paper Light (Higher) på Spotify

Paper Light (Higher)

Paper Light (Higher)

Loreen, Paper Light Revisited på Spotify

Paper Light Revisited

Paper Light Revisited

Lorine Zineb Noka "Loreen" Talhaoui, född 16 oktober 1983 i Åkersberga, är en svensk sångerska, låtskrivare, röstskådespelare, programledare och TV-producent. Hon vann Eurovision Song Contest 2012 med låten "Euphoria".


Loreen vann Melodifestivalen 2012 med låten "Euphoria" och fick därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest i Baku i Azerbajdzjan., där hon via semifinal 2 den 24 maj förde bidraget till seger i finalen den 26 maj. Det var femte gången genom tiderna som Sverige vann denna tävling. Hon slog rekord i att få flest tolvor, 18 st.


År 2004 deltog hon i Idol, där hon kom på fjärde plats. 2011 var hon med i Melodifestivalen med låten "My Heart is Refusing Me", med vilken hon nådde fram till "andra chansen".


Loreen, vars båda föräldrar är av marockanskt ursprung, föddes i Åkersberga 1983 som ett av sex syskon. När hon var sex år skildes hennes föräldrar och modern flyttade med barnen till Västerås och som äldst fick Loreen ta stort ansvar för sina småsyskon under uppväxten. Hon gick på Önstaskolan och sedan på Wenströmska gymnasiet. Större delen av hennes tonår bodde familjen på Önsta Gryta i Västerås. Hon förstod sig ha ett speciellt förhållande till ljud av alla slag, de blev som en "egen värld" för fördjupat tänkande och meditation, ett förhållande hon också säger sig ha till musiken. Därför blev mötet med den tuffa, kommersiella underhållningsvärlden en omtumlande och komplicerad erfarenhet långt från hennes egen tidigare känsla.


Loreen blev känd för sin medverkan i Idol 2004. Genom att hennes syster anmälde henne utan hennes vetskap, hamnade hon snabbt i detta för henne oplanerade sammanhang, men hon antog utmaningen. Hon slutade på fjärde plats i tävlingen och var därmed näst sist med att bli utslagen före finalen.


Hon var en av 40 artister som valdes ut från slutaudition att gå vidare till kvalveckan, som pågick mellan den 13 och den 17 september 2004. Hon framförde Céline Dions "Love Is On The Way" i det tredje kvalprogrammet den 15 september, där hon slutade på tredje plats med 17 procent av rösterna och därmed blev utslagen ur tävlingen. Juryn fick dock välja ett så kallat "wildcard" till veckofinalerna av de 10 sångare som blivit trea och fyra under kvalveckan och valde då Loreen. Hon var därmed en av 11 sångare som deltog i veckofinalerna, där en sångare blev utslagen varje vecka. Den första veckofinalen var den 24 september och hon lyckades hålla sig kvar i tävlingen i åtta veckor fram till den 12 november. På albumet Det bästa från Idol 2004 sjunger hon Freestyle-låten "Vill ha dig".


Efter Idol släppte hon singeln "The Snake" tillsammans med gruppen Rob'n'Raz år 2005. Därefter arbetade hon samma år som programledare på TV-kanalen TV400 för programmet Lyssna. Då hon började känna sig osäker på vilken väg hon skulle fortsätta reste hon till New York och hälsade på en kompis, som arbetade inom tv-branschen. Genom tillfälligheterna fick hon där själv chansen att prova på mer av den tekniska delen av tv-produktion och bestämde sig för att utbilda sig mer inom området. Efterhand började hon arbeta som inslagsproducent, med redigering, reality-regissör etc för program som Värsta pojkvänsakademin på TV3, Matakuten på TV4 och Frufritt på SVT. Hon gjorde dessutom rösten till "Törnrosa" i den svenska dubbningen av filmen Shrek den tredje från år 2007 och rösten till "Smurfan" i filmen Smurfarna år 2011.


År 2011 kom Loreen tillbaka i och med sitt deltagande i Melodifestivalen 2011 med låten "My Heart is Refusing Me" i den andra deltävlingen i Göteborg den 12 februari. Hon startade som nummer två i sin deltävling och kom på femte plats med 19 749 röster efter den första omgången. I den andra omgången kom hon på fjärde plats med 31 034 röster och tog sig därmed vidare till andra chansen i Sundsvall den 5 mars. Där slogs hon dock ut i den första omgången, efter att ha förlorat sin duell mot Sara Varga. Hon fick 42 892 röster mot Vargas 54 807. Av de fyra som slogs ut i den första omgången fick hon flest röster totalt. Trots att hon inte tog sig hela vägen till finalen blev låten en hit och låg 19 veckor på Sverigetopplistan mellan den 11 mars och den 15 juli, där den som högst nådde en nionde plats.


Efter succén i Melodifestivalen släppte hon en ny singel den 12 september 2011 med titeln "Sober". På Gaygalan den 6 februari 2012 vann Loreen priset Årets svenska låt för singeln "My Heart is Refusing Me".


Hon tävlade återigen i Melodifestivalen 2012 med bidraget "Euphoria". Hon var den första som kvalificerade sig direkt till finalen i Globen i Stockholm den 10 mars via den första deltävlingen i Växjö den 4 februari. Hon var ensam på scenen tills fram mot slutet av sin låt, då en manlig dansare anslöt sig till numret. Dansaren hon hade med sig på scenen var amerikanen Ausben Jordan. I den första omgången fick hon 78 121 röster, flest av alla i deltävlingen. I den andra omgången fick hon 82 230 röster, flest av de resterande fem bidragen. Hon fick därmed 160 351 röster totalt i sin deltävling, vilket var näst flest under alla fyra deltävlingarna.


I finalen den 10 mars vann hon Melodifestivalen 2012. Hon fick totalt 268 poäng, 70 fler än Danny Saucedo, som kom på andra plats. Av dessa poäng var 154 från folket och 114 från juryn och hon var bådas favorit. Av folket fick hon 670 551 röster, vilket motsvarar 32,7 procent av de 2 053 432 röster som gavs i finalen. Detta gav henne 154 poäng, då 32,7 procent av 473, vilket är den totala summan juryn gav, alltså 154. Hon fick totalt 212 163 röster fler än Danny Saucedo, som genom folkets röster placerades på andra plats. Av juryn fick hon totalt 114 poäng vilket var 22 poäng fler än vad juryn hade gett till Danny Saucedo, som de placerat på andra plats. Av de elva jurygrupperna som röstade i finalen så gav sex av dem 12 poäng, det högsta möjliga, till Loreen. Tre av jurygrupperna gav henne tio poäng, det näst högsta. De andra två jurygrupperna, de från Belgien och Storbritannien, gav henne endast sex poäng. Hon slog ett nytt rekord i antalet röster till ett och samma bidrag i Melodifestivalen, samt fick fler röster totalt i finalen än vad som gavs i varje deltävling till alla bidrag.


Under Melodifestivalen 2012 arrangerade SVT den så kallade "Tredje chansen" där 32 bidrag som ej tagit sig till final de senaste 10 åren deltog i en omröstning på webben och där Loreens "My Heart is Refusing Me" från 2011 deltog i den tredje deltävlingen. Låten vann deltävlingen med hela 37,35 procent av de 19 495 rösterna, vilket motsvarar 7 281 röster. Den fick därmed flest röster under alla fyra deltävlingarna, 3 042 röster fler än vinnaren i den fjärde deltävlingen. 37,35 procent var också den största segerprocenten under alla fyra deltävlingarna, 6,32 procent högre än vinnaren i den fjärde deltävlingens 31,03 procent. På kvällen den 11 mars stod det klart att hon hade vunnit finalen av "Tredje chansen" med 9 416 röster vilket motsvarar 34,57 procent av de 27 241 rösterna som registrerades.


Hon vann även två av tre stycken Marcel Bezençon Awards, som delades ut efter tävlingen. Hon tog emot "Pressens pris", som röstats fram av journalister, och "Artisternas pris", som röstats fram av tidigare melodifestivalvinnare. Loreen vann dessutom 7 av 25 priser, som fördelades genom Melodifestivalens webbprisevenemang Mebbisgalan 2012.


Den 20 april framförde hon "Euphoria" i finalen av den första säsongen av The Voice of Finland. Hon framförde även "Euphoria" under Humorgalan den 1 maj.


Efter att ha vunnit Melodifestivalen 2012 representerade Loreen Sverige i Eurovision Song Contest 2012 i Baku i Azerbajdzjan. Dansaren Ausben Jordan följde med till Baku men i Eurovision var även tre körsångerskor med. I den andra semifinalen, som sändes den 24 maj, gick hon ut som startnummer 11. Efter omröstningen stod det klart att hon gått vidare till finalen.


En timme innan finalen delades Marcel Bezençon Award ut och Sverige vann två av de tre priserna. Loreen fick The Artistic Award (artisternas pris), som röstats fram av respektive lands kommentatorer och upphovsmännen till "Euphoria" fick The Composer Award (låtskrivarnas pris), som röstats fram av alla bidragens kompositörer.


Finalen hölls den 26 maj. Loreen vann tävlingen med totalt 372 poäng och var därmed endast 16 poäng ifrån att slå det nuvarande poängrekordet som innehas av norrmannen Alexander Rybak. Hon fick 113 poäng mer än Ryssland, som kom på andra plats. Hon fick poäng från 40 av de 41 röstande länderna och det var Italien som var det enda röstberättigade landet som inte gav poäng till Sverige. Totalt fick hon tolvor från 18 länder, vilket är rekord. I Australien visas också Eurovision Song Contest och en omröstning hölls för skoj skull. Även där vann Loreen som fick 72 186 röster.


Med sitt engagemang för mänskliga rättigheter besökte Loreen vid flera tillfällen människorättsgrupper i Baku för att prata om deras situation och om deras syn på diktaturen i landet, något som kritiserades av regeringen i Azerbajdzjan.


På kvällen den 29 maj sändes TV-programmet Loreen - hemkomsten på SVT, live från Hötorget i Stockholm, där Loreen efter hemkomsten från Baku framförde "Euphoria" inför tusentals fans.


Efter den internationellt uppmärksammade segern i Eurovision Song Contest har hon gjort ett flertal framträdanden i olika festivaler och tv-program i Europa, Asien, Afrika och Australien. Länder som Loreen uppträtt i under 2012-13: Australien, Belgien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Japan, Kina, Lettland, Libanon, Marocko, Moldavien, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Spanien, Sverige och Tyskland.


Loreens debutalbum Heal, med Loreen även som medverkande låtskrivare, släpptes 24 oktober 2012. Innan dess släpptes singeln "Crying out your name" exklusivt på Spotify.Hon gjorde en turné under sommaren 2012 och släppte en musikvideo till "Euphoria" den 5 juli 2012. Musikvideon regisserades av Marcus Söderlund och spelades in vid Sickla gård i östra Stockholm under 24 timmar.


Den 21 juni 2012 medverkade Loreen i MTV World Stage på Avenyn i Göteborg. Detta framträdande nominerades senare som Årets konsert (i Sverige) på Rockbjörnen. Loreen nominerades av som en av de fem kandidaterna i kategorierna Årets svenska kvinnliga liveartist samt för Årets svenska låt med "Euphoria". Hon vann två av de tre kategorier hon nominerats till: Årets svenska låt (Euphoria) samt Årets svenska kvinnliga liveartist.


Den 15 juli 2012 medverkade hon för första gången i Allsång på Skansen, och 14 oktober samma år i TV-programmet Moraeus med mera. Loreen blev även nominerad till MTV EMA Worldwide Act som "Bästa svenska artist". Den 10 november 2012 var hon med i Nyhetsmorgon och framförde 3 låtar. Bland annat en ny version av hennes vinnar-låt "Euphoria" i en ny lugnare tappning. Hon berättade även att hon inte längre var intresserad av att ställa upp i Melodifestivalen, något hon hade antytt tidigare.


Loreen medverkade som pausnummer i finalen av Norges Melodi Grand Prix 2013 i Oslo Spektrum den 9 februari 2013, där hon framförde "My Heart Is Refusing Me".


Hon släppte i mars 2013 sin musikvideo för låten "Heal" och även låten "Requiem Solution" tillsammans med Kleerup.
Hon har även varit mellanakt i Melodifestivalen 2013 i finalen, där hon framförde en ny version av "Euphoria" tillsammans med elever från Manillaskolan och Adolf Fredriks Musikklasser. Samma version framfördes i Eurovision Song Contest 2013, fast då med musikklasser från Lund och två övriga skolor.


Loreens låt "Euphoria" har legat etta i 16 länder, tvåa i 8 länder och trea i 2, på listor runt om i Europa. I Australien nådde låten en fjärde placering, på listan ARIA Dance Chart. Låten har även sålt platina i Danmark, Finland, Spanien och Österrike. I Schweiz sålde den 2 gånger platina, i Norge 8 gånger platina, i Belgien och Italien guld och i Tyskland 3 gånger guld.
BROLLE

BROLLE, Det är hon på Spotify

Ett hjärta som glöder, som en gång brann

Det är hon

BROLLE, Jag Är Född I En Liten By (I Ett Av Världens Hörn) på Spotify

Best Of

Jag Är Född I En Liten By (I Ett Av Världens Hörn)

BROLLE, The King på Spotify

The King

The King

Brolle, tidigare Brolle Jr, artistnamn för Kjell Junior Wallmark, född 10 november 1981 i Inbyn utanför Boden, är en svensk musiker. Eftersom hans far också heter Kjell, började hans äldre systrar kalla honom för Lillebror vilket så småningom utvecklades till Brolle Jr. Sedan dess har han hetat det, även i skolan. Numera kallar han sig enbart för Brolle i musiksammanhang.


Han upptäcktes i Kanal 5:s talangjakt Popstars 2001 och släppte därefter debutsingeln Playing with fire. År 2002 blev han utsedd till "Årets norrbottning" för att ha satt hemkommunen på kartan. Dessutom nominerades han till det en Grammis i tre kategorier, "Årets nykomling", "Årets pop/rock manlig" och "Årets låt”, samt till flera andra priser, bland andra Rockbjörnen, NRJ Awards och Swedish Hit Music Award. Brolle gick på Naturbruksgymnasiet i Kalix, på jakt- och naturguideprogrammet.


Under uppväxten spelade Brolle biljard och det var i biljardhallen som musikintresset tog fart. Han hade spelningar på olika klubbar och auktioner i Norrland och sjöng ofta Elvis-, Cornelis Vreeswijk- och Dan Andersson-sånger.


Under 2008 deltog Brolle i TV4:s program Körslaget med en kör från Boden. Brolles lag slutade på andra plats i tävlingen.


Under hösten 2008 medverkade Brolle i musikalen Footloose på Wallmans Intiman i Stockholm. Han tog över rollen som "badboy" Tommy efter Måns Zelmerlöw. Våren 2009 spelade han Buddy Holly i The Buddy Holly Musical på Göta Lejon i Stockholm och på sommaren turnerade han med Diggiloo-turnén.


Under hösten 2010 deltog Brolle i showen "Ladies Night" på 18 platser i Sverige. Han deltog också i julshowen "On Stage". Brolle valdes av tidningen "Veckorevyn" till "Sveriges sexigaste man 2010".


År 2011 deltog han i Melodifestivalen med låten "7 Days and 7 Nights", där han gick vidare till final. Han kom på sista plats, med totalt 29 poäng.