Menu

Mimikry

Halmstad

Halmstad Live
fredag, 10 april 2020 kl:21:00

Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med 25 verksamma år i ryggen och mer än 1000 livespelningar på nacken. Bandet har över 100.000 unika Spotify-lyssnare per månad och människor över hela världen har streamat Mimikrys låtar mer än tjugo miljoner gånger.


”Grit” är namnet på Mimikrys senaste album och det är även ett ord som betyder drivkraft, karaktärsstyrka och jävlar anamma. Och detta begrepp känns otroligt passande då det varit nyckeln till bandets framgångar. Under de senaste två åren provade bandet på ett nytt grepp; att släppa en singel och musikvideo i månaden. Detta innebar en hård tidspress men erfarenheten var nyttig och efter 12 månader fanns det lika många låtar att samla på ett album. Detta blev just ”Grit”.


En av många höjdpunkter från albumet var covern på Timbuktus ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” som blev en viral hit. På covern gästades Mimikry av ingen mindre än Martin Westerstrand (LOK, Lillasyster). Däremot har alla låtar, musikvideos och månader av slit dragit sitt strå till stacken och gett Mimikry en ny och stor publik. Streamingstatistiken på Spotify talar sitt tydliga språk och bandets fanbase bara växer på sociala medier. Att omslaget till ”Grit” är tecknat av Jonas Darnell, känd för bland annat Herman Hedning, är ju i sig bara något coolt.


Under våren 2020 gör Mimikry ett antal nedsläpp för att träffa publiken igen.


Åldersgräns 18 år!


Mimikry
2024-04-27 19:00:00
Göteborg, Pustervik

Datum / Tid

fredag, 10 april 2020 kl: 21:00

Plats

Halmstad, Halmstad Live

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad