Menu

Barockdans på Halmstad slott

Halmstad

Halmstads Slott
lördag, 18 augusti 2018 kl:17:00

Barockföreställning med sång, musik och dans Nordic Baroque Dancers på Halmstad slott lördagen den 18 augusti.

I sommar regisserar och koreograferar Karin Modigh Solen och Nordstjärnan på Vadstena slott, en opéra-ballet som hämtar inspiration från den franska teatertrupp som var verksam i Stockholm under Karl XII:s regeringstid runt 1700. Det är scener och medverkande från denna föreställning som hon tar med sig till Halmstad slott och framför med sitt kompani Nordic Baroque Dancers i samarbete med Rum för Dans/Kultur i Halland, Löftadalens Folkhögskola och Länsstyrelsen Halland. Det blir en intim upplevelse, där publiken får möta scenkonst från barocken samtidigt som de förflyttar sig inne i slottets representationsvåning.

Under arbetet med Solen och Nordstjärnan har Karins ledstjärna varit att skapa ett gemensamt scenspråk för sångare och dansare. Hon anser att få epoker har ett så enhetligt estetiskt uttryck som den franska barocken; där hängde musiken, dansen, teatern, konsten arkitekturen och dekorationskonsten ihop och inspirerade varandra.
För Karin innehåller arbetet med barockens scenkonst två tydliga delar. Å ena sidan sökandet efter historisk bakgrund och kunskap om hur verket framfördes då. Å andra sidan att skapa utifrån dagens förutsättningar och ta konstnärliga friheter för att kommunicera med publiken. Som koreograf skapar hon både nytt och tolkar nedskrivna koreografier från barocken.

Barockdansen utvecklades vid Ludvig XIV:s hov i Paris under 1600-talet, och spreds snabbt över Europa, men föll med tiden i glömska. I mitten av 1900-talet började intresset för barockdansen vakna till liv igen, bland annat tack vare Ivo Cramérs och Mary Skeapings forskning i Sverige och Francine Lancelots i Frankrike. Sedan dess har barockdansen vuxit och fått både fler utövare och nått större publik.

Föreställningen varar 25 minuter.

Alla biljetter måste vara uthämtade hos biljettombud senast kl 13.00 speldagen. Inga biljetter går att hämta på Slottet i samband med spelningen.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Datum / Tid

lördag, 18 augusti 2018 kl: 17:00

Plats

Halmstad, Halmstads Slott

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

50kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad