Menu

Lisa Ekdahl

Halmstad

Halmstads Teater
onsdag, 22 februari 2017 kl:19:30

LISA EKDAHL PÅ TURNÉ
Huset i Portugal ligger på en lummig höjd tio minuter från Atlanten. Sedan några år är det Lisa Ekdahls andra hem. Det var här i värmen hon återupptäckte Sverige och svensk musik sommaren för två år sedan. I köket, med laptopen på matbordet.
- Jag vet inte riktigt varför men plötsligt fann jag mig själv Youtube:a gamla klipp med Cornelis, Beppe Wolgers, Monica Zetterlund, Barbro Hörberg och Ted Gärdestad… och sen kunde jag inte släppa det. Tio år har gått sedan albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av
Lars Winnerbäck). Tio år med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska,
engelskspråkiga skivor, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Frankrike, Portugal, England, Kina, Brasilien. Med mera. Lisa berättar att hon försökt att skriva på svenska vid några tillfällen under utlandsåren men försöken har egentligen aldrig resulterat i något.
- Det har bara inte funnits där konstaterar hon. Förrän nu. Det återuppväckta intresset för svensk musik gjorde att när Lisa, ännu en gång, fick frågan om att medverka i TV4:s Så mycket bättre, tackade hon plötsligt ja.
I höstens upplaga har vi fått höra Lisa göra sina egna unika tolkningar, och tolkas, av sex svenska artistkollegor.
– Inspelningen på Gotland var fantastiskt underhållande. Jag hade så roligt, och hela grejen gjorde att jag ännu starkare påmindes om vad jag älskar med svensk musik. Jag var tvungen att börja skriva igen. Och spela in. Det gjorde hon. Och det gjorde hon bra. Dagar, kvällar och nätter tillbringades med gitarren i studion i hemmet på Södermalm. Resultatet låter som Lisa och medproducenten
Mathias Blomdahl gjort en uppdaterad best of-produktion från det svenska 1960-tal hon så ivrigt kollade upp på Youtube. Och över detta historiska svenska ljudlandskap, Lisas
karaktäristiska röst, som är precis lika mycket svensk musikhistoria.
Låtarna är inspelade i klassiska Atlantis studio med ett drömband: Mathias Blomdahl (gitarr), Fredrik Dahl (Bo Kaspers, trummor), Per Texas Johansson (flöjt), Tomas Hallonsten (Anna Ternheim, med fl, keyboards), Josef Zakrisson (elbas) samt två 22-åriga supertalanger:
kontrabasisten Mauritz Agnas och pianisten Milton Öhrström.
Milton Öhrström? Just precis, Lisas son.
– Han har vickat i mitt band under mina utlandsturnéer, och spelar helt enkelt så bra att han måste vara med i studion också, säger Lisa.
På låten Välkommen morgon dyker ännu ett välkänt namn upp: skådespelaren och
artisten Adam Pålsson (Torka aldrig tårar utan handskar bl.a.) i en duett tillsammans med Lisa.
I oktober släppte Lisa upp tre låtar på EP:n ”Famna jorden”. Fullängdsalbumet ”När alla
vägar leder hem” släpps på CD, vinyl och digitalt den 17 februari.

Konserttid: Ca 90 minuter, ingen paus.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00. Ledsagare betalar fullt pris.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.



Lisa Ekdahl
2024-08-03 19:00:00
Göteborg, Villa Belparc



Lisa Ekdahl
2024-08-28 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

onsdag, 22 februari 2017 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr - 595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad