Menu

JANNE SCHAFFER MÖTER TED GÄRDESTAD i Sol Vind & Vatten

Halmstad

Halmstads Teater
lördag, 21 april 2018 kl:19:30

Medverkande är Janne Schaffer, Pernilla Andersson, Johan Boding, Moa Lignell och kapellmästaren Peter Ljung med några av Sveriges bästa musiker.

Efter succén Sol Vind & Vatten kommer vi nu med en helt ny föreställning. En hyllning till Ted och Kenneth Gärdestad, deras musik, livet och kärleken. En konsert som går rakt in i hjärtat!

Janne Schaffer - Gitarrgigant i världsklass som har spelat med flera stora världsartister. Janne berättar personligt om sin nära vänskap med Ted, om minnesvärda stunder och om hur låtarna kom till. Han var med och skapade Teds musik från allra första början, 1971, och var sedan med på nästan alla Teds skivor fram tills Janne producerade sista skivan Äntligen på väg. Tack vare detta blev han en av få som kom Ted riktigt nära.

Pernilla Andersson - Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”Årets Kompositör” och ”Årets Artist” samt ett av George Martin personligen utdelat producentpris, släppte Pernilla 2016 albumet Tiggrinnan Albumet blev kritikerrosat, turné följde under året ochPernilla blev nominerad till en grammis i kategorin Singer- Songwriter. Teds låtar har varit en del av min musikaliska ryggrad, sättet han sjunger på, rakt och enkelt men ändå så berörande att nackhåren reser sig är unikt. När det kopplas ihop med så välskrivna låtar som hans, då går det inte att värja sig.

Johan Boding - En av Sveriges bästa sångare bjuder återigen på ett urval ur Ted Gärdestads fantastiska låtskatt.
Många känner igen Johan Boding som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen och Freddie Mercury. Han har även turnerat med bla Rhapsody In Rock .
Ted Gärdestad och hans musik ligger mig varmt om hjärtat. Det känns ärofyllt och är med kärlek jag deltar i denna turné, säger Johan Boding

Moa Lignell - En av våra nya stjärnor med fantastisk röst! Moa har släppt 2 album . Hon skriver och producerar sin musik själv. 2012 van hon Rockbjörnen för årets genombrott!. Under 2016 åkte Moa som förband till Melissa Horn på drygt 50 spelningar. I november 2017 släppte Moa sin nya singel på svenska.

Välkomna till en föreställning fylld av musik glädje o kärlek! www.jerkules.se

Recensionsklipp:
”Det är bara att kapitulera inför några helt fantastiska ögonblick” /HP

”Jag tror Ted ler i sin himmel” /Arbetarbladet Gävle

”Publiken i Tonhallen slöt upp till allsång och gav stående ovationer” /Sundsvalls tidning

Konserten är 2 tim 30 min inkl paus.

Mer info se www.jerkules.se

Recensioner tidningar:
En otroligt vacker hyllning till en av våra största artister”
/Gefle Dagblad
”det var länge sedan jag såg en sådan entusiastisk publik i konserthuset . det klappas och sjungs och mot slutet står alla upp o dansar”
/vlt
”det är bara att kapitulera inför några helt fantastiska ögonblick”
/HP
”Ted och Kenneths musik tillhör livets ljudspår”
/ Nya Vermlandstidningen
Recensioner från publiken:
Ett fantastiskt evenemang på flera sätt - en konsert som jag sent ska glömma
Föreställningen har ett bra urval från Ted o Kennets stora musikskatt som både musiker och sångare gjorde. ett helt fantastiskt framförande av. Janne Schaffers minnesbilder av kontakten o samarbetet var också mycket intressant att få ta del av. En fantastisk, magisk kväll som gick rakt in i hjärtat och tog slut alltför snabbt.
Varm o känslofull konsert!
Varm o stämningsfull konsert!
Fantastiska artister som kompletterade varandra!
Utmärk blandning av Teds sånger o musik.
Värmen o musiken satt kvar i kroppen flera tim efter föreställningen.
En UPPLEVELSE utöver det vanliga
Ett leende etsade sig fast i mungiporna när de bekanta låtarna spelades samtidigt som tårar vätte ögonen av både glädje och saknad.
Janne Schaffers gitarrlir reste håren på armarna så man fick ståpäls.
Härliga tjejer lyfte sångerna till värdiga nivåer liksom grabbarnas smittande energi gav oss i publiken full valuta!
Det här var det bästa vi sett på länge och en minnesvärd kväll.
En otroligt trevlig kväll med fantastiska artister! Många bra musiker och med Janne Schaffer som är en fena på sin gitarr och en bra konferencier, när han berättade om Teds och hans musikaliska resa.
Euforisk och tårögd
Som publik blev vi euforiskt uppfyllda av den fantastiska låtskatt och texter som Ted och Kenneth Gärdestad har skapat. Det blev också en sentimental upplevelse då Ted inte längre finns bland oss men också med tanke på Kenneth sjukdom och att även han fick en välförtjänt hyllning.
En kanonföreställning
Härliga och enormt duktiga artister och musikanter som verkligen bjöd på sig själva och som gjorde att föreställningen är bland de bästa jag sett. Vilken feeling de förmedlade! Underbart att Kenneth var med och fick ta emot den uppskattning han verkligen är värd.
Supernöjd!
En jättebra konsert med Ted Gärdestads låtar! Bra artister och lagom mellansnack av Janne Schaffer. Roligt att få
höra en del låtar som inte blev så kända…
Helt outstanding !
En underbar konsert. Det finns ingen som kan tolka Ted så som Janne och Johan kan. Tjejerna var också väldigt bra på att sjunga Teds låtar. Ville bara höra mer. Man mår väldigt bra i flera dagar efter denna härliga konsert. Se den. Lyssna på Teds underbara låtar o Kenneths genialiska texter. Allt tolkat av toppartister.

Konserttid: 2 h inkl paus 20-25 minuter.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

lördag, 21 april 2018 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad