Menu

Rickard Söderberg är Gaytenor

Halmstad

Halmstads Teater
onsdag, 7 februari 2018 kl:19:00

Rickard Söderberg är Gaytenor – Riksteatern

Halmstads egen operasångare Rickard Söderberg har inte bara något viktigt att säga. Han har även förmågan att beröra. Under våren 2018 fortsätter han berika Sverige i scenshowen Rickard Söderberg är Gaytenor. Med en blandning av svärta och glimt i ögat kommer Rickard Söderberg varsamt lotsa publiken genom en personlig och inspirerande kväll där samtal varvas med musik.

- När jag vadar mig genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på migj hans fladdrande cape och drar på turné.

Med sig på scen har Rickard Söderberg två musiker, och med dem framför han allt från opera och musikal till pop och egenskrivet.

- Jag längtar efter att få möta människor runtom i Sverige för att berätta om min resa under en regnbågsprydd himmel, och om hur vi alla kan göra för att vara med och bygga en lite mer kärleksfull värld. Jag hoppas vi både kan kramas, skratta och gråta ihop under vår kväll tillsammans.

Rickard Söderberg är lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folkära program som Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tidningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” på SVT.

Medverkande
Rickard Söderberg, Johan Reis (klaverinstrument), Hanna Remle (Blåsinstrument)

Produktion
Riksteatern

Lokal arrangör
Halmstads teaterförening

Längd
Cirka 1 timma och 15 minuter

Paus
Nej

Åldersgräns
Nej

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

onsdag, 7 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

75kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad