Menu

Soweto Gospel Choir

Halmstad

Halmstads Teater
tisdag, 6 november 2018 kl:19:30

Världsmusik från Sydafrika. Gospel när den är som bäst! En musikupplevelse fylld med sprakande färger, afrikanska rytmer och en innerlighet som inte lämnar någon oberörd.
Det flerfaldigt Grammybelönade Soweto Gospel Choir kommer åter till Sverige i höst.
Soweto Gospel Choir har under de senaste 10 åren skänkt glädje till publik över hela världen.
De har samarbetat, spelat in och uppträtt tillsammans med artister som Bono, U2, Stevie Wonder, Celine Dion för att bara namna några. De har även uppträtt för president Bill Clinton, Oprah Winfrey och självklart för deras andliga ledare Nelson Mandela och Desmund Tutu.
Soweto Gospel Choirs historia börjar 2002 i Sydafrika. Kören bildades av körledarna David Mulovhedzi och Beverly Bryer. Sånggruppen, på över 30 medlemmar, blandar element från afrikansk gospel, negro spirituals och reggae med amerikansk popmusik. 2003 uppträdde Soweto Gospel Choir för första gången internationellt på Frankstone Arts Centre i Australien. Konserten blev en succé och de vann sitt första pris, det prestigefyllda australiensiska Helpmann Award för “Best Contemporary Music Concert”. Deras framgång fortsatte och de vann ytterligare två priser samma år, American Gospel Music Award för “Best Choir” och “Best International Choir”.
Soweto Gospel Choir har gjort en fantastisk resa från gatorna i Soweto, Sydafrika via Frankston, Australien och ut i den vida världen. De har gått från att vara helt okända till att bli utnämnda till en av världens bästa körer. Under denna resa har de vunnit två Grammys, blivit nominerade till både en Emmy och en Oscar.

Stockholm, Cirkus 5 november
Halmstad, Teatern 6 november
Malmö, Malmö Live 7 november
Arrangör: Julius Production AB
För mer information:
http://www.sowetogospelchoir.com www.juliusproduction.se

Konsert tid: Arrangören återkommer

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

tisdag, 6 november 2018 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

435kr - 540kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad