DÖDSDANSEN

Halmstads TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Artillerikaptenen Edgar och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice, lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra som en del i den dagliga rutinen och är den andres fångvaktare, isolerade som de är på en befästningsö lång ut i skärgården. När Kurt, en släkting från Amerika kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen.

August Strindberg skrev Dödsdansen år 1900 på endast sex veckor och förberedde därefter uruppförandet av den världsberömda pjäsen i sin våning på Karlaplan 82 där han bodde med skådespelerskan Harriet Bosse.
Över 100 år senare och efter mer än 60 utsålda föreställningar på Maximteatern, ett stenkast från Strindberg dåvarande hem, kommer succén till Halmstads Teater den 7 november 2019.
-Ett relationsdrama av August Strindberg
Regi: Stefan Larsson.

I rollerna
Edgar – Mikael Persbrandt
Alice – Lena Endre
Kurt – Thomas Hanzon
“Persbrandt är en av Sveriges stora konstnärer, en makalös skådespelare”Peter Kadhammar AB ”Hela trion liksom leker fram iscensättningen” SvD ”Persbrandt makalös i komisk Dödsdans” DN ”Lena Endres Alice och Mikael Persbrandts Edgar är ett storslaget par” Expr.
“Det är vackert att bli påmind om skådespelandets höga värde” DN “Dödsdansen bubblar av skratt” DN Regi, manusbearbetning & scenografi: Stefan Larsson
Kostym: Kajsa Larsson

Åldersgräns 11 år.

Speltid: ca. 2,5h ink. paus

http://www.maximteatern.com

Biljetter:
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen

Turnéschema november 2019
Dödsdansen
Tisdag 5/11 Malmö, Malmö Live
Torsdag 7/11 Halmstad, Halmstad teater
Fredag 8/11 Kalmar, Kalmarsalen
Söndag 10/11 Västerås, Västerås konserthus
Onsdag 13/11Jönköping, Spira konsertsal
Fredag 15/11 Örebro, Örebro Conventum
Lördag 16/11 Sundsvall. Tonhallen
Söndag 17/11 Gävle, Gävle konserthus – Gevaliasalen
Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: