Menu

Radikal Optimist - En Humorshow Av Och Med Anders Jansson

Halmstad

Halmstads Teater
lördag, 28 september 2019 kl:19:30

Anders Janssons första egna föreställning, Kom in och stäng dörren , blev en stor succé med en utsåld Sverigeturné och hyllningar i media. Han beskrevs bland annat som “en av Sveriges roligaste män (Eskilstuna-Kuriren), “fullblodsproffs” (Upsala Nya Tidning) och vansinnigt rolig (Smålandsposten). Nu är den populära komikern, känd från “Hipp Hipp och “Starke Man , här med uppföljaren – ”Radikal Optimist”. Föreställningen utgår från Anders Janssons osvikliga förmåga att se världen ur en unik synvinkel. I Anders Janssons universum är det lika självklart att ha en välmotiverad rankinglista över insekter, som att bära på den fulla övertygelsen att alla maskiner har en själ. ”Radikal Optimist” har premiär den 7 februari 2019 på Lunds stadsteater och den 28 mars kommer den till Halmstad.

“Radikal Optimist är en humorföreställning i högt tempo där publiken får följa med på Anders Janssons utflykter i vardagens märkligheter och i hans träffsäkra gestaltningar av komiska karaktärer.

– Det är en naturlig uppföljare till ”Kom in och stäng dörren” – jag känner att jag har så mycket mer att berätta som inte fick plats senast. Så som min kärlek till tabletter och min skräckblandade fascination för tänkande teknik. Jag fortsätter att inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum, berättar Anders Jansson.

Föreställningens namn, Radikal Optimist , kom Anders Jansson på när allt fler i hans närhet uttryckte en oro över samtiden med exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten. I dessa tider är kanske behovet extra starkt av en motvikt i form av en glädjefull och positiv föreställning?

– Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist, säger Anders Jansson.

Nu ser Anders Jansson fram emot att möta publiken igen efter succén med “Kom in och stäng dörren , som gick för fulla hus i Lund följt av en utsåld Sverigeturné 2015-2016.

Anders Janssons nya soloföreställning “Radikal Optimist” har fått ett varmt mottagande både av publik och recensenter. Sydsvenskan skriver att han är “en mästare på att se det komiska i det lilla”, Skånska Dagbladet att han “nästan svämmar över av humoristiska infall” och Expressen menar att Anders Jansson är “genuint rolig”. Biljetterna till vårens Sverigeturné går snabbt åt och nu är det klart att “Radikal Optimist” fortsätter i höst med över 30 föreställningar. Den 28 september återvänder Anders till Halmstad!

Radikal Optimist är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

– Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, säger Anders Jansson.

“Radikal Optimist” hade premiär i Lund den 7 februari och efter åtta slutsålda föreställningar i hemstaden Lund är Anders Jansson nu ute på en omfattande Sverigeturné. I höst fortsätter turnén med över 30 föreställningar med start den 6 september.

– Jag älskar att turnera. Och nu när jag har en bra show i mig, så vill jag såklart spela den för så många som möjligt. Och på nya, roliga platser, säger Anders Jansson.

PRESSRÖSTER OM “RADIKAL OPTIMIST”
“räkna med att bli furstligt underhållen och road”
/Sydsvenskan

“en komisk energikur”
/Skånska Dagbladet, betyg 4 av 5

“Anders Jansson är genuint rolig”
/Expressen, betyg 4 av 5

“Underbart trams”
/Smålandsposten

“Anders är en mästare på att skruva till det”
/Det Händer


Anders Jansson
Komikern, programledaren och skådespelaren Anders Jansson är kanske mest känd för sina populära karaktärer Tiffany Persson från Staffanstorp, journalisten Morgan Pålsson och programledaren Mike Higgins för Svenska för nybörjare i humorprogrammet Hipp Hipp , som han gjorde tillsammans med Johan Wester. De började samarbeta redan i grundskolan och har tillsammans bland annat gjort spex, karnevaler, Jansson & Wester i P4 och humorshower så som 500 och Köp mjölk, Skriv bok .

Anders Jansson har även varit programvärd för Sommar i P1 (2005) och Vinter i P1 (2010), programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai (2014), gjort webbserien Tiffany arbetstränar (SVT), spelat kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i komediserien Starke man” (SVT) och tre säsonger av komediserien Halvvägs till himlen (C More/TV4).

Just nu är Anders Jansson aktuell med “Radikal Optimist”, i fotbollsmagasinet Mellan raderna på Viaplay och Expressen, som en av de tävlande i den nya säsongen av ”Bäst i Test på SVT samt med inspirationsföreläsningar för företag.

Showen vara 90 minuter utan paus.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

lördag, 28 september 2019 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad