Menu

Vinprovning Med Vinhuset Masi

Halmstad

Halmstads Teater
fredag, 15 november 2019 kl:17:00

Exklusiv vinprovning på Halmstads Teater
I samarbete med Bistro Jarlen har vi glädjen att bjuda in till en vinprovning utöver det vanliga. Vi gästas av Mr. Giacomo Boscaini från Masi, ett av Europas främsta vinhus. Han kommer att leda oss igenom denna exklusiva provning som innefattar ett glas mousserande samt fyra olika viner från Masi. Minst två av dessa kommer att vara Amarone.

Efter provningen serveras det en lättare italiensk buffe signerad Bistro Jarlen. Teaterbaren kommer att vara öppen och där kan du köpa mer av kvällens viner.
Varmt välkommen!
Om vinhuset Masi
Masi är ett av Italiens mest ansedda vinföretag och en huvudaktör på den italienska vinmarknaden. Hjärtat i verksamheten är den ursprungliga vingården Vaio di Masi, i hjärtat av distriktet Valpolicella, som familjen Boscaini köpte i slutet av 1700-talet.
Idag omfattar Masi sjutton vingårdar i Valpolicella Classico-området, men man har även odlingar i Bardolino och Soave. Det är kanske just för sin Amarone som Masi är mest känd. Vinet görs av druvor som fått torka över vintern och är en internationell succe. Den första Amaronen som lanserades i Sverige 1994 var Masis Vaio Armaron. Idag producerar Masi fem varianter av Amarone, av vilka tre är vingårdsbetecknade.
1964 skapades det nya vinet Campofiorin, som 2014 kom i sin femtionde årgång. Campofiorin var en helt ny vintyp på marknaden, en ripasso, alltså en Valpolicella som fick jäsa ytterligar en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone.
Ständig teknisk utveckling har varit viktig för Masis framgångar, men grunden är stabilt densamma - satsningen på Venetos unika druvor Corvina, Molinara och Rondinella. Till dem kommer också Oseleta, en nästan utdöd lokal druva som Sandro Boscaini fann hos en liten odlare. Fyra rankor, mer än hundra år gamla, räddades och bildade grunden för nyplanteringar. Idag bidrar druvan till att öka komplexiteten i flera av Masis viner. Masi gör till och med en 100 % Oseleta i Osar som är ett unikt vin med tanninstruktur som slår det mesta.

Vinprovningen varar 4 timmar.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Ledsagare betalar fullt pris.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

fredag, 15 november 2019 kl: 17:00

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad