Menu

Metropolitan Opera - Rigoletto

Halmstad

Halmstads Teater
söndag, 30 januari 2022 kl:18:00

En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.

Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviata. Rigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

Konserten varar 3h och 10 minuter inkl 2 pauser.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

söndag, 30 januari 2022 kl: 18:00

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad