Menu

Sissels Jul

Halmstad

Halmstads Teater
söndag, 13 december 2015 kl:19:30

Till konserturnén har Sissel samlat musiker i absoluta toppklass och det kommer att bjudas på traditionella julsånger tillsammans med amerikansk soul-/gospelmusik i absoluta världsklass!

Det hela startade 1986 när Sissel uppträdde i pausen på Eurovision Song Contest i Grieghallen i Bergen. Alla som såg programmet minns pausinslaget som tävlingens absoluta höjdpunkt. En strålande och befriande naturlig artist med en fantastisk röst som vann allas hjärtan. Samma år blev hennes debutalbum utgivet Sissel hon blev kårad till Årets namn av tidningen VG och fick pris som Årets artist. 20 år senare, under Spelleman 2006 fick Sissel Årets hederspris tillsammans med Björn Eidsvåg och Åge Aleksandersen.

Internationellt är Sissel mest känd för att ha sjungit OS-hymnen under OS i Lillehammer 1994, för julkonserterna med Placido Domingo och José Carreras samt för att ha medverkat i soundtrack till filmen Titanic. Musiken från den filmen har sålt i 30 miljoner exemplar. Och vem skulle kunna glömma Sissels klockrena stämma i Warren Gs Prince Igor?

Sissel var gästartist när The Mormon Choir, en kör som har hela 360 röster, gjorde en DVD och CD-inspelning under sin berömda julkonsert i Salt Lake City år 2006. Titeln är Spirit of the Season och det albumet låg etta på Billboard Classical Chart i hela nio veckor – en formidabel placering!

Dessutom har man i USA gett ut både en DVD och en CD från en konsert i Röros kyrka i mars 2007 Northern Lights där José Carreras gästade Sissel. Denna konsert sändes i PBS (Public Broadcasting System) tv-stationer över hela USA i november och december 2007 och har resulterat i två USA turnéer under våren 2008.

Längd 1:25 ingen paus.
För mer info www.besterman.nu
Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticnet.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.

Datum / Tid

söndag, 13 december 2015 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

600kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad